Trabzonspor’da gaflet ve delalet!

Hatalar trafikte kötü sonuç verir,  kazaya sebep olur. Futbolda ise güzelliğe, yani gole neden olur. Tabii gol, atan için güzel, yiyen için kötüdür. Buradan hareketle Trabzonspor’un futbolda trafik kazaları yaşamakta üstüne rakip olmadığını söyleyebiliriz!

* * *

Lig sonuncusu Mersin karşısında ilk yarının 26 ve 40. dakikalarında savunmanın sağından soluna transfer edilen Cavanda’nın sebep olduğu kazalarda topların Trabzon ağları ile buluşmasına “hata” diyecek olursak, o zaman önce “balık baştan kokar” diyerek  teknik direktör Şota’ya, hatta ondan önce de kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na bakmak gerek.

* * * 

Önceliği sol savunmacıları alan yönetime verecek olursak, İshak, Musa, Constant ve Alper’i alanlar;  Şota’yı da kendilerine benzettiler. O da eldekilerden adam bulamadığı için (!) sağcı Cavanda’yı solcu yaptı. Bu durumda adamın, ben diyeyim “kafası”, siz söyleyin “ayakları” karıştı.

* * * 

Maç 2-0 olduğunda iş bitmişti. Ama bana göre kırılma noktası değil de, Trabzonspor’un alması gereken mesaj Wederson’un ayağından 61’inci dakikada gelen gol idi. Öncelikle ve özellikle 61’inci dakikada yaşanan o anın anlamını, bilmeniz gerekir. Trabzon’da efsane kadro, 61’inci dakika, genellikle Hüseyin Tok’un golleri ile daima yad edilir bir hale gelmiştir. İşte Wederson’un 61’inci dakikada attığı 3’üncü gol, Trabzonspor camiası için bir mesaj idi.

Nasıl mı?  “Bugün Trabzonspor’un yönetiminde, teknik adamlığında, futbolcu kadrosunda yer alanlar, hatta tribünlerinde bedavadan seyirci diye oturanlar... Sizler gaflet ve delalet içindesiniz. Bu iş ’Trabzonspor’a ihanet’ olarak tarihin sayfalarında kayıt altına geçirilmeden derhal işgal ettiğiniz yerleri terk edin.”

* * * 

Evet, Mersin İY maçı göstermiştir ki tepeden tırnağa kadar hatalardan bir zincir oluşmuştur. Ve de zincir giderek de pas tutmakta, alışkanlık haline gelmektedir. Alışkanlıkların da paslı çivilere benzeyip, sökülüp atılmalarının zor olduğunu aklımıza getirirsek, Trabzonspor’un ne denli büyük bir tehlikeye maruz kaldığını da anlarız.

* * *

Üst üste 4 maçını kaybeden, 5’incisini de hiç galibiyeti bulunmayan Sivas karşısında almaya aday olan Trabzon’da aslında tepeden tırnağa mevcut kadroların gitmesi bile yetmez..

Camiada, Trabzon da tepeden tırnağa bir zihniyet değişimi zaruridir.

Aksi halde! Aksini düşünmek bile istemiyorum!

Yazarın Diğer Yazıları