Trabzonspor'da işler yoluna giriyor diye…

Bildiğimiz ve de doğrusu şudur:

"Yöneticinin iyisi işler yolunda giderken, gelecekte nelerin kötü olabileceğini tahmin edip, ona göre tedbir alandır."

Bu durumda söz konusu Trabzonspor olduğunda işler için bu aşamada "…yolunda giderken" demek mümkün değildir. Ama yavaş yavaş da olsa, "…yoluna girerken" denilebilir. Ancak bu Trabzonspor'da o kadar çok "yoldan çıkarılmış" konu var ki, gerçekten özveriyle çaba gösteren Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi hangi birine yetişsin?

Ama yine de saha da futbol adına ortaya konandan, bataklığa itilmiş ekonomiye, disiplini bozulmuş kulüp yönetimine kadar az veya çok "yoluna giren"  işler artmaya başlamıştır.

 

***

Son iki hafta da Kasımpaşa ve Akhisar karşısında sergilenen futbol ve oluşan takım oyunu ile alınan galibiyetler, saha sonuçlarının gelecekte çok daha iyi olacağının işaretleridir. Özellikle hücumda Burak - Rodellaga ikilisinin uyumu ve paylaşımı, bordo-mavili ekibe çok büyük katkı yapacaktır.

Sosa'nın Trabzonspor'daki değil de, Beşiktaş da ki eski haline dönmesi, Abdulkadir ile Yusuf'un akıllarını ayaklarına yansıtmaları, defansın göbeğindeki stoper uyuşmazlığının Toure-Hosseini ikilisinin uyumu ile giderilmeye başlanması saha içindeki en yararlı kazanımlar olacaktır.

 

***

Saha dışındaki işlerin en önemlisi hiç şüphesiz ki, özellikle bundan önceki son 2 yönetim tarafından göz göre göre çarçur edilen, borçlandırılan Trabzonspor'da paraların negatif sayfasından çıkarılarak aktifler arasına konabilmesidir. Bu konuda da mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı Ertuğrul Doğan'ın paranın kullanımı konusundaki becerisi Trabzonspor'un geçmişin tersine az parayla çok işler yapmaya başlamasının önünü açmıştır. Ancak, kulüp öylesine bir borç batağına saplandırılmış ki, oradan çekip çıkarılması, öyle para pul işinden tek sorumlu kabul edilse de Ertuğrul Doğan'ın bilgi ve becerisi ile başarılabilecek gibi değildir. Onun için, "Trabzonspor adına topyekün seferberlik" deniliyor. Onun için, bu anlayışın uzun bir süre daha sürdürülebilir hale getirilmesi gerekiyor.

 

***

Bunun için, Aralık ayındaki olağan genel kurul çok ama çok önemlidir. Mevcut yönetiminin birkaç değişiklikle "yola devam" demesi, Trabzon camiasının da yedisinden yetmişine kadar az veya çok katkı ile Trabzonspor ekonomisine güç vermesi, bugünkü gidişata; "Durmak yok, yola devam" dedirtecektir.

Yazarın Diğer Yazıları