TRT çiftlik değil Şahin, haddini bil

TRT çiftlik değil Şahin, haddini bil
RTÜK Üyesi Öztunç Genel Müdür’ün keyfi tavrına çok sert çıktı

TRT çiftlik değil Şahin, haddini bil

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in, Köşk adayı Selahattin Demirtaş’ın TRT’nin yayınlarında kendisi ve Ekmeleddin İhsanoğlu’na az yer verildiğine ilişkin eleştirilerinin ardından, “Bundan sonra TRT’yi hedef alan bu ağır ithamlar canlı yayınlarda devam ederse yayını keseceğiz” sözleri tepkiyle karşılandı.

RTÜK Üyesi Ali Öztunç, Şahin’e, “TRT babanın çiftliği mi? 75 milyonun vergisiyle görev yapan TRT’yi kendi özel kanalın gibi yönetme densizliğini yapamazsın. Haddini bil” diye uyardı. Öztunç, yaptığı açıklamada, Şahin’in “haddini aşan bir açıklama” yaptığını belirterek, “Seçim döneminde tarafsız olması gereken TRT kanalları hem kamuoyu hem bizim gözümüzde asla tarafsız değildir” dedi. Sadece bir günlük verilere göre, TRT haber kanalının 20 Temmuz’da Köşk adaylarından İhsanoğlu’na 3 dakika 55 saniye, Demirtaş’a 0 saniye yer verirken, Erdoğan’a 1 saat 33 dakika 29 saniye yer verdiğini vurgulayan Öztunç, şunları söyledi:

Son çırpınışları
 “Adil, tarafsız yayıncılık ilkesi bu mu? Anladığım kadarıyla Şahin koltuğunu korumak için son çırpınışlarını yapıyor. TRT kulislerinde kendisinin paralel olduğu dedikoduları ve bu yüzden görevden alınacağı konuşuluyor. Ayrıca TRT’nin bir genel müdür yardımcısı tarafından yönetildiği ve Şahin’in pasifize edildiği, en yakın kurmaylarının paralel olduğu gerekçesiyle görevden alındığı da gelen bilgiler arasında. Bu durum Şahin’i ciddi anlamda korkutuyor. Şahin, yerel seçim döneminde YSK’dan aldığı cezalar nedeniyle istifa etmelidir. Atanmış bir bürokrat olan Şahin, Köşk seçiminde kimin galip kimin mağlup olacağını tayin etme terbiyesizliğini yapamaz. Şahin, iddialarını sürdürürse Demirtaş’a şimdiye kadar verdikleri yayınlarını da keseceklerini söylüyor. Sen kimsin, TRT babanın çiftliği mi? 75 milyonun vergisiyle görev yapan TRT’yi kendi özel kanalın gibi yönetme densizliğini yapamazsın. Haddini bil.” 

Allah’a havale!
RTÜK Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu’nun daha önce açıkladığı rakamlar da İbrahim Şahin’i yalanlamıştı. Fendoğlu, seçim sürecinin başladığı 29 Haziran’dan 10 Temmuz’a kadar TRT Haber’in Erdoğan’a 559 dakika, Ekmeleddin İhsanoğlu’na 137 dakika, Selahattin Demirtaş’a ise sadece 18 dakika ayırdığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, TRT Genel Müdürü Şahin’in kendisini hedef alan sözleriyle ilgili olarak, “Onları Allah’a havale ediyorum. Bugün bayram. Bayram ertesi kendisiyle ilgileneceğim” ifadelerini kullandı.


İhsanoğlu’nu da isyan ettirmişti
Hoşgörü ve sakinliği ile bilinen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da TRT’yi eleştirmişti. İhsanoğlu, Kırklareli’nde halka bir araya geldiği toplantıda, “Devletin resmi televizyonu ben ve üçüncü adaya birer ikişer dakika veriyor, 550 dakika üç adaydan birisine veriyor. İşte adalet dedikleri bu, hakkaniyet dedikleri bu, mağduriyet dedikleri bu. Bu 553 dakikayı alanlar mağdur oluyorlar, biz gaddar oluyoruz. Türkiye’deki yeni dilin ifadeleri bunlar. Yeni zihniyetin ifadeleri. İşte bizim halkımız da bu zihniyeti, bu dili reddediyor. Bu nefret söylemini istemiyor. Bu indirgemeci alışkanlıkları istemiyor, inhisarcı, tekelci anlayışı istemiyor, hür bir seçim istiyor. Onun için biz vatandaşların ayağına geliyoruz. Biz bin kişilik bir koruma ordularıyla gitmiyoruz. Biz vasıtalarla, arabalarla, otobüslerle geliyoruz. Emrimizin altında devletin uçakları, arabaları, binlerce memuru yok. Gittiğimiz yerlerde valiler bizimle görüşmek istemiyor ama belediye reisleri, seçilmiş insanlar bize geliyorlar. Destek olan 5-6 partiden değil bütün partilerden geliyorlar” demişti.