TRT'nin Adalet Yürüyüşü başlığı isyan ettirdi

TRT'nin Adalet Yürüyüşü başlığı isyan ettirdi
TRT Haber televizyonundaki programda kullanılan başlık büyük tepki çekti. Yandaş isimlerin katıldığı programda Adalet Yürüyüşü için “sözde” ifadesinin kullanılması izleyicileri isyan ettirdi. Sosyal medyadan TRT'ye tepki yağdı.

TRT Haber’de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü için atılan başlık dün akşam sosyal medyanın da ana gündemi oldu. 

Devletin kanalı olan ve her  görüşe eşit mesafede durması gereken TRT’de “CHP liderinin sözde ‘Adalet’ yürüyüşü yorumlanıyor” başlığı kullanıldı.

Programa katılıp yorum yapan isimler de Murat Kelkitlioğlu, Ahmet Kekeç ve Kurtuluş Tayiz gibi yandaş isimlerdi.

Bu isimlerden en çok tepki çeken ise Kurtuluş Tayiz oldu. Çünkü Adalet Yürüyüşü’ne katılanlara yönelik iktidar tarafından “terörist” suçlaması yapılıyor ve bu itham son günlerde daha yüksek sesle dillendiriliyor.

Yürüyenlere terörist derken, devletin kanalı TRT ekranında bu bağlamda konuşan Kurtuluş Tayiz ise PKK ile bağından dolayı 13 sene hapis yatmıştı.  Bir zamanlar Taraf gazetesinde yazan Tayiz, şimdi Akşam gazetesinde köşe yazıyor.

"HADDİNİ BİL TRT" ETİKETİYLE TT OLDU 

Sosyal medyada TRT'ye tepkisini dile getirmek isteyenler "Haddini bil TRT" tabelasıyl amesajlarını paylaştı. Tabela çok kısa sürede TT (Trending topic/ En çok konuşulan konu) oldu.  İşte "sözde" ifadesine gelen tepkilerden bazıları: 

 

İlgili Haberler