TRT yöneticisinden şok mesaj

TRT yöneticisinden şok mesaj
Seçimlere bir gün kala TRT'de yeni bir atama gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Akış’ın 6 aydır bekletilen TRT Yönetim Kurulu üyeliği, Erdoğan’ın dün attığı imzayla resmen kesinleşti.

Fatma Gül/Yeniçağ

Eski Konya Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Akış, dün Bakanlar Kurulu'nun ani kararı ile TRT Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. 

27.Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimine saatler kala gerçekleşen bu atama tartışılırken, Akış'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gündeme oturdu.

Twitter hesabı üzerinden Ömer Halis Demir'in fotoğrafını paylaşarak tehdit dolu bir mesaj yayınlayan Akış, “Belki şehit olamayacağız, hele senin gibi namlı bir şehit hiç olamayacağız. Ama bugün biz de senin gibi vatan için ateş edeceğiz. Haydi Bismillah...” ifadelerini kullandı.

omer-halis-001.jpg

MUSTAFA AKIŞ KİMDİR?

Akış’ın ismi daha önce de sık sık gündeme geldi. Akış, 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından 4 eski bakan için Meclis’te kurulan yolsuzluk komisyonunun AKP’li üyelerinden biri olarak 4 bakana Yüce Divan yolunun komisyon kararı ile kapandığı gün, Rıza Sarraf’ın altın ticareti için şu ifadeleri kullanmıştı: “Sarraf’ın 1 Temmuz 2013’e kadar altın ihracı için yaptığı işlemlerle, bu tarihten sonra da yaptığı ilaç ve gıda ihracı için yapılan işlemlerde hukuka aykırı herhangi bir yön bulunmamaktadır. Bir kişinin en önemli gelir kaynağının İran ile yapılan ticarete dayalı olmasının, gelirin suçtan elde edildiği iddiasına haklılık kazandırmayacağı açıktır.” Meclis soruşturma komisyonlarının vereceği kararların aynı zamanda siyasal kararlar olduğunu belirten Akış, “Bu kararlar ülkenin siyasi konjonktürünü de yakından ilgilendirir” demişti.

 

İlgili Haberler