Trump 3 ABD vatandaşını uçağın kapısında karşıladı

Trump 3 ABD vatandaşını uçağın kapısında karşıladı
Kuzey Kore'de serbest bırakılan 3 ABD vatandaşı ülkesine döndü. ABD vatandaşlarını Washington'da ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump Andrews üssünde karşıladı. Askeri üste adeta şov yapan Trum, Kuzey Kore lideri Kim'i takdir ettiğini söyledi.

Kuzey Kore'nin serbest bıraktığı 3 ABD vatandaşını eşi Melania Trump ile uçağın kapısında karşılayan ABD Başkanı Donald Trump, "Bu harika insanlar için gerçekten özel bir akşam" açıklaması yaptı.

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ülkesini "gerçek dünyaya taşımak" için çaba harcadığına inandığını söyledi.

Trump, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'la yapacağı zirvenin yeri ve zamanı konusundaki detayları birkaç gün içerisinde duyuracaklarını belirtti.

Uçağın kapısında adeta şov yapan Trump, Kuzey Kore'nin serbest bıraktığı 3 ABD vatandaşına ilginç sorular sormayı da unutmadı. Trump, tutuklulardan birine "Kuzey Kore'ye bir daha gider misin?" sorusunu sordu. Tutuklu, "Bu birgün olabilir" cevabını verdi.

Kuzey Kore'de tutuklu kaldıkları dönemle ilgili de bilgi veren ABD vatandaşları, "Bize karşı farklı tutumlar içinde oldular. Çalışma kamplarında çok çalıştım fakat hastalandığımda tedavimi de onlar yaptı" şeklinde konuştular.

ABD Başkanı Donald Trump tutuklu ABD'lilerin serbest kalacağı haberini ilk olarak Twitter hesabından duyurmuştu.

Trump Twitter'dan, "ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun tutuklu bulunan üç ABD vatandaşıyla birlikte Kuzey Kore'den dönüş yolunda olduğunu duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. onlarla buluşmak için herkes sabırsızlanıyor. hepsinin de sağlık durumu iyi" ifadelerini paylaşmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, daha önceki söylemlerinin aksine, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yapacağı görüşme için Kuzey-Güney Kore sınırındaki Askerden Arındırılmış Bölge'nin (DMZ) elendiğini açıkladı.

Kuzey Kore ile hızlanan diplomasi adımlarından bahseden Trump, Kuzey Kore'nin elinde tutulan 3 Amerikalının kurtarılması konusunda Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya ve Kuzey Kore lideri Kim'e teşekkür etti. Trump, "Kim'i bu yaptığı işten dolayı takdir ediyorum" dedi.

Daha önce Kim ile yapacağı görüşme için en uygun yerin iki ülke sınırında yer alan DMZ olduğunu dile getiren Trump, bugünkü açıklamasında ise Kim ile görüşeceği yeri 3 gün içinde açıklayacağını ve buranın DMZ olmadığını belirtti.

Trump, Kuzey Kore yapacakları müzakere için de "İki taraf da bir anlaşmayı müzakere etmek istiyor. Sanıyorum tüm dünya için iyi olacak bir anlaşmayı müzakere etmek için iyi bir şansımız var" ifadelerini kullandı.

Trump, birçok kişinin Kuzey Kore diplomasisi konusunda kendisini Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdiğini, ancak kendisinin bu tür bir ifadeyi hiç kullanmadığını söyledi.