Trump soruşturması genişletiliyor

Trump soruşturması genişletiliyor
ABD'de Başkan Trump'ın seçim kampanyasıyla ilgili başlatılan soruşturma genişletildi. Trump'ın mali işlemleri ve para trafiği de incelemeye alındı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası hakkında iki aydır devam eden soruşturma derinleşiyor.

Soruşturmaya yakın bir ismin verdiği bilgiye göre özel savcı Robert Mueller, Trump'ın mali işlerini ve para trafiğini de mercek altına aldı.

Amerikan Bloomberg kanalının haberine göre FBI, bir dizi işlem hakkında soruşturma yürütüyor. Soruşturulan mali işlemlerden biri Rusların Trump binalarında satın aldığı daireler.

Trump'ın Rus ortaklarıyla New York'ta yürüttüğü konut projesi, 2013'te Moskova'da düzenlenen Kainat Güzellik Yarışması da inceleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2008'de Florida'da bir malikhaneyi Rus oligarka satışı da soruşturulan işlemler arasında yer alıyor.

Federal savcılar New York'ta, Trump'ın eski kampanya sorumlusu Paul Manafort hakkında para aklamaktan soruşturma başlatmıştı. O soruşturma da, Trump'ın seçim kampanyasıyla ilgili soruşturma kapsamına alındı.

TRUMP'TAN YETKİ İHLALİ UYARISI 

Mueller soruşturma kapsamında Trump'ın seçim kampanyasıyla Rusya arasında bir bağlantı olup olmadığını araştırıyor.

ABD Başkanı Trump, Mueller'in soruşturmayı Rusya dışında bir alana genişletmesinin yetki ihlali olduğunu iddia etti.

Trump'ın avukatlarından Jonh Dowd, soruşturmanın genişletildiğinden haberinin olmadığını söyledi. Parasal işlemlerin, özel savcının yetki alanının dışında olduğunu belirtti.

TRUMP'IN HUKUK EKİBİNDEN İSTİFA 

Trump hakkındaki soruşturma derinleşirken Başkan'ın kişisel hukuk ekibinin sözcüsü Mark Corallo'nun istifa haberi geldi.

Corallo, Trump'ın avukatlarının stratejisini doğru bulmadığını söyledi. Corallo, özel savcı Robert Mueller'e yakınlığıyla biliniyor.

İlgili Haberler