Trump'a gönderme yaptılar

Trump'a gönderme yaptılar
Hollywood yıldızı ve eski Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı’nda bir araya geldi. İkilinin “yenilebilir enerjinin geleceği” konusunda fikir alışverişi yaptığı açıklandı.

Dünyaca ünlü oyuncu ve eski Kaliforniya Valisi Arnold Scharzenegger, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile iklim sorunlarını konuşmak üzere Elysee Sarayı’na gitti. 

Bununla birlikte, Schwarzenegger Twitter hesabından Macron’un büyük bir lider olduğunu ifade ederek, Macron ile birlikte görüldüğü bir video paylaştı.

“Burada Cumhurbaşkanı Macron ile birlikteyim. Yeşil bir gelecek ve çevre sorunları hakkında konuşuyoruz” şeklinde yorum yapan eski vali, cep telefonu kamerasını Macron’a çeviriyor.

TRUMP'A GÖNDERME YAPTI

Fransa Cumhurbaşkanı ise “ Birlikte bu gezenin tekrar harika yapacağız” sözünü tekrar ederek, Schwarzenegger’e karşılık veriyor.

Cumhurbaşkanı Macron, daha önce ABD Başkanı Donald Trump’ın Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesini eleştirmiş, “ Birlikte bu gezenin tekrar harika yapacağız” demişti.

İkili, gerçekleştireceği görüşmenin ardından, 800 siyasetçinin katılımıyla Sorbonne'da düzenlenecek "Çevre için Uluslararası Anlaşma" projesine katılacak. Projenin, çevre ve iklim sorunlarına çare olması beklenen uluslararası bir anlaşmayla sonuçlanması ögörülüyor.

Schwarzenegger iki ay önce Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından "Onur Madalyası" almıştı.