Trump’ın danışmanından şok açıklama!

Trump’ın danışmanından şok açıklama!
Beyaz Saray danışmanlarından Stephen Miller, katıldığı bir televizyon programında, "Yakında tüm dünya Başkan'ın başkanlık yetkilerinin sorgulanamayacağını görecek" dedi.

ABD’de yargı sisteminin çok fazla yetkiyi elinde bulundurduğunu ve birçok durumda hükümetin en yüksek mercii haline geldiğini savunan Miller, “Rakiplerimiz, medya ve tüm dünya yakında, biz daha ileri hamleler yaparken, Başkan’ın ülkeyi korumak için kullandığı yetkililerin çok değerli ve sorgulanamaz olduğunu görecek” dedi.

CBS televizyonda yayınlanan Face the Nation programına çıkan Millet, Beyaz Saray’ın mahkeme engeline takılan kararnamesinin ardından daha dar kapsamlı yeni bir kararname üzerinde düşündüğünün de sinyalini verdi.

Benzer yönde bir açıkalama Temyiz Mahkemesi’nden gelen ret kararının ardından Trump’tan da gelmişti. Başkanlık uçağı Air Force One’la Florida’ya giderken gazetecilere açıklamalarda bulunan Trump, önlerinde yeni bir kararnameyi de içeren çok sayıda farklı seçenek bulunduğunu söylemişti.

NBC’de yayınlanan Meet the Press programına da katılan Miller, “Asıl önemli olan şu ki, ülkemizi terörizmden korumak için muhtemel her hamleyi düşünüyoruz” dedi.