Trump'tan o iddialara sert tepki

Trump'tan o iddialara sert tepki
ABD Başkanı Trump, Hamburg’daki G20 Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin’le ikinci kez görüştüğü yönündeki haberleri yalanladı.

G20 Liderler Zirvesi için gittiği Almanya’nın Hamburg kentinde Rusya Devlet Başkanı Putin’le ilk kez yüz yüze görüşen ABD Başkanı Donald Trump, Putin’le bir değil iki görüşme yaptığına yönelik haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından iki paylaşımda bulunan Trump, şunları yazdı: “Yalan Haber Medyası’nın Putin’le gizli akşam yemeği haberleri ‘hastalıklı.’ Tüm G20 liderleri ve eşleri Almanya Başbakanı (Angela Merkel) tarafından davet edildi. Basın biliyordu. Yalan Haber Medyası giderek daha da yalancı oluyor. Almanya’da en önemli 20 lider için düzenlenmiş bir akşam yemeği bile şeytani gösteriliyor.”

The Hill siyaset bilimci Ian Bremmer’a dayandırdığı haberinde, Putin ve Trump’ın, Hamburg’da iki kez görüştüğünü yazmış, ikinci görüşmenin G20 liderleri ile eşleri onuruna verilen yemek sırasında gerçekleştiği ve yaklaşık bir saat sürdüğü iddia edilmişti.

Daha sonra Beyaz Saray’dan bir kaynak haberi doğrulamış, ancak görüşmenin süresi ve içeriğine ilişkin açıklama yapmamıştı.

İlgili Haberler