TSK açıkladı: 3 askerimizin şehit olduğu saldırıyı Suriye uçağı gerçekleştirdi

TSK açıkladı: 3 askerimizin şehit olduğu saldırıyı Suriye uçağı gerçekleştirdi
Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk askerlerinin bulunduğu üsse, bu sabaha karşı Suriye rejim güçlerince yapılan hava saldırısında 3 asker şehit oldu, 1'i ağır 10 asker yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen ‘Fırat Kalkanı Harekatı’nda 93’üncü gününde, Türk askerlerinin konuşlu bulunduğu Suriye’nin El Bab İlçesi’nin batısındaki üs bölgesine, hava saldırısı düzenlendi. Saat 03.30 sıralarında Suriye rejim güçlerince düzenlendiği değerlendirilen hava saldırısında 13 asker yaralandı. Yaralı askerler, silah arkadaşları tarafından sınır hattına getirildi ve buradan ambulanslarla Kilis ve Gaziantep’teki hastanelere kaldırıldı.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedaviye alınan yaralı askerlerden 3’ü doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 10 askerin Kilis ve Gaziantep’teki hastanelerde tedavileri sürüyor. Gaziantep’te tedavi gören askerlerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Samsun'a şehit ateşi düştü

Suriye’nin El Bab bölgesinde Türk askerlerine yönelik düzenlenen hava saldırısında şehit olan 3 askerden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat’ın acı haberi Samsun’un Alaçam İlçesi’nde oturan babasının evine ulaştı. Aslen Sivaslı olan şehit Bolat’ın ailesi ile birlikte Alaçam İlçesi Kadıköy Mahallesi Çuha Sokak’taki evlerinde yaşadığı belirtildi. Şehit Bolat’ın acı haberi ailesine İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar tarafından verildi. Şehidin baba evine Türk Bayrağı asıldı. Acı haberi duyan yakınları şehit Bolat’ın baba evine geldi.

 

Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan'ın Eskişehir'deki babaevinde hüzün

Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan'ın Eskişehir'deki babaevinde hüzün hakim.Özcan'ın şehadet haberi Eskişehir Valiliğinde şoför olan baba Mehmet Özcan ile anne Melek Özcan'a yetkililerce verildi.  Haber üzerine fenalaşan anne ve babaya 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Özcan çifti, daha sonra 112 Acil Servis ambulansıyla Yıldıztepe Mahallesi Yardımcı Sokak'taki evlerine getirildi.

Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı. Olayı duyan yakınları ve mahalle sakinleri acılı aileye taziyelerini iletti.

Bir acı haber de Ankara'ya ulaştı

Saldırıda şehit olan 3 askerden biri olan Üsteğmen Zafer Er’in Ankara’daki babaevine ateş düştü.

Şehidin Sincan Osmanlı Mahallesi’ndeki babaevine Türk bayrağı asıldı. Yakınları, şehidin babası Mustafa ve annesi Hatice Er’İ bu acılı gününde yalnız bırakmadı. Bekar olan şehit Üsteğmen Zafer Er’in Murat, Barış, Nebi adında 3 erkek ve 1 kız kardeşi olduğu öğrenildi.

 

KORGENERAL AKSAKALLI, YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Saldırıda yaralanan ve Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren askerleri Kilis Valisi İsmail Çataklı ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ziyaret etti. Ziyarette doktorlardan bilgi alan Vali Çataklı ile Korgeneral Aksakallı, yaralı askerlere de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

ŞEHİTLER TÖRENLE MEMLEKETLERİNE UĞURLANACAK

Suriye rejiminin hava saldırısında şehit olan 3 askerin cenazeleri hastanedeki işlemlerinin ardından otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Burada yapılacak işlemlerinin ardından şehit askerler Erdal Bolat, Melih Özcan ve Zafer Er’in cenazeleri 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na götürülecek. Burada yapılacak törenin ardından şehit askerlerin cenazeleri memleketlerine uğurlanacak.

TSK: SALDIRI REJİM GÜÇLERİNCE YAPILDI

Fırat Kalkanı harekatında bugün 3 askerin şehit olduğu, biri ağır 10 askerin yaralandığı hava saldırısına ilişkin TSK’dan da açıklama yapıldı. Açıklamada, saldırının rejim güçlerince yapıldığı belirtilerek şöyle denildi: “Fırat Kalkanı Harekatında yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016 saat 03.30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personel tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle bölgeden tahliye edilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.”

HAREKATTAKİ ŞEHİT SAYISI 16 OLDU

24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı harekatı kapsamında şu ana kadar DEAŞ militanları tarafından Cerablus, Rai ve Bab bölgelerinde yapılan roketli ve havanlı saldırılarda 12 asker şehit oldu. 1 askerin kaza sonucu şehit olduğu Fırat Kalkanı harekatında, bu sabaha karşı Suriye rejim güçlerince yapılan hava saldırısında ise 3 asker şehit oldu.  Böylece, Fırat Kalkanı Harekatı’nın başladığı günden itibaren şehit olan asker sayısı 16’ya yükseldi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başbakanlık tarafından Fırat Kalkanı Harekatı’nda yaşanan hava saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

İlgili Haberler