Zeytin Dalı'nda 1 kahramanımız şehit düştü

Zeytin Dalı'nda 1 kahramanımız şehit düştü
Afrin'e yapılan Zeytin Dalı Harekatı'nda Azez bölgesinden ikinci bir cephe açıldı. TSK operasyona iki cepheden devam edecek. TSK'dan yapılan açıklamada, bir askerimizin şehit olduğu ifade edildi.

Mehmetçik dün sabah 11.05'te, kontrolündeki Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçler ile Gülbaba mevkiinden Suriye'ye girdi. YPG'li hainler çil yavrusu gibi dağıldı… Sivil halka bir şey olmaması için özel hassasiyet gösteren askerlerimiz, hainlerin inlerini başlarına yıktı. Zeytin Dalı Harekatı'na muhalefet ve NATO'dan tam destek geldi.

Günün erken satlerinde Azez’de ÖSO İle YPG arasında çatışma çıktığı bildirildi. ÖSO gruplarından Ceyşul Şimal’dan alınan bilgilere göre, ÖSO’ya bağlı bazı gruplar Bursayye cephesinde harekete geçti.

Afrin’e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda Türk silahlı Kuvvetleri, YPG’ye ait hedefleri, hava kuvvetleri ile karadan Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ve fırtına obüsleri ile vurdu. Askeri kaynaklar ÇNRA’ların bu operasyonda hedeflerin imha edilmesinde önemli başarılar kazandığını belirttiler.

Mehmetçik, bugüne kadar 5 kilometrelik alanı ve 11 köyü PKK'lılardan temizledi. TSK terör yuvalarını hem karadan hem de havadan vurdu.

KİLİS'TEN TOP ATIŞI

TSK ve ÖSO karadan ilerleyişini sürdürmeye devam ederken, Kilis'ten de PYD/PKK'ya ait bölgeler günü erken saatleri itibariyle topçu atışlarıyla vurulmaya başlandı.

AFRİN'E İKİNCİ CEPHE

TSK, Afrin'e 2. bir cepheden giriş yaptı. Afrin'in doğusunda yer alan Azez'den tanklarla bölgeye giren Mehmetçik Afrin'e yapılan operasyona 2 cepheden devam edecek.

Operasyonda çok sayıda ÖSO unsuru da yer alıyor.

Bu arada TSK'ya ait savaş uçakları, Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Burseya Dağı'nda yuvalanan terör hedeflerini vurdu. 

Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyor.

Burseya'nın teröristlerden temizlenmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditler azalmış olacak.

KIRIKHAN'DAKİ KAMPA HAVAN MERMİSİ İSABET ETTİ

Öte yandan Hatay Kırıkhan yakınlarında TSK'ya ait bir kampın yakınlarında bulunan ÖSO kampına havan mermisi düştüğü. Olayda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralanan ÖSO mensupları çevre hastanelere kaldırıldı.

KRİTİK NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

TSK unsurları, Afrin'in stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı ele geçirdi. Bu arada TSK'ya ait savaş uçakları, Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Burseya Dağı'ndaki hedefleri vurdu. PYD/ YPG, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyor.

Burseya'daki operasyonla Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditlerin azaltılacağı ifade ediliyor.

1 ASKER ŞEHİT

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis’in Gülbaba köyü güneydoğusunda YPG ve İŞİD’li terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 22 Ocak tarihinde Kilis’in Gülbaba köyü güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir askerin şehit olduğu bildirildi.

Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

İlgili Haberler