TSK, IŞİD ve PKK mevzilerini vurdu!

TSK, IŞİD ve PKK mevzilerini vurdu!
Sınırda mevzilenmiş Fırtına obüsleri, IŞİD terör örgütü tarafından Suriye’den Türkiye’ye atış yapma hazırlığında olan 13 hedefi vurdu. Ayrıca Şemdinli'ye hava saldırısı düzenlendi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre; IŞİD terör örgütü tarafından Suriye’den Türkiye’ye 13 Haziran 2016 tarihinde atış yapma hazırlığında olduğu sınırda konuşlu hedef tespit sistemleriyle belirlenen 13 IŞİD terör örgütü hedefine, sınırda mevzilenmiş olan Fırtına obüsleriyle atış yapıldı. Ayrıca, Koalisyon uçakları ile de 2 hava harekatı düzenlendi.

Yapılan atışlar ve hava harekatları neticesinde; ilk belirlemelere göre 5 IŞİD terör örgütü mensubunun öldürüldüğü, IŞİD'e ait 2 silahlı araç, 8 bina, 3 havan mevzii ve 1 Savunma mevziinin imha edildiği öğrenildi. 

Şemdinli'de PKK hedeflerine hava harekatı

Hakkari Şemdinli ilçesindeki Mirgesav kırsalı bölgesinde tespit edilen PKK'lı teröristlerin barındıkları sığınak ve barınaklar oluşan 9 hedefe savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenerek ateş altına altına alındı.

Kandil ve Hakurk'taki hedefler de imha edildi

Kuzey Irak'taki Kandil ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen PKK hedeflerine hava harekatı düzenledi.

Dün saat 19.34 - 20.39 saatleri arasında Kuzey Irak'taki Kandil ve Hakurk bölgelerine, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenerek bölgede tespit edilen teröristlerin barındıkları sığınak ve barınaklar oluşan 5 ateş altına alınarak imha edildi.