TSK, Sincar'ı bombaladı: Akar operasyonu bizzat yönetti

TSK, Sincar'ı bombaladı: Akar operasyonu bizzat yönetti
TSK, Irak'ın kuzeyinde, Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgelerine düzenlediği hava harekâtının görüntüleri yayınladı. Saldırıya ilişkin açıklama yapan PYD terör örgütü elebaşı Müslim, "böyle bir saldırı beklemiyorduk" dedi.

Saat 02.00'de düzenlenen hava harekatında belirlenen terörist hedefler tam isabetle vuruldu. Komuta kademesi, operasyonu Genelkurmay Karagâhı'ndan yönetti.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Ülkemizin ve milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliğine kast eden bu terör yuvalarının yok edilmesi maksadıyla; uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız kapsamında 25 Nisan 2017 günü saat 02.00’de, Irak kuzeyi/Sincar Dağı ve Suriye kuzeydoğusu/Karaçok Dağı bölgelerine hava harekatı icra edilmiş ve belirlenen terörist hedefleri tam isabetle vurulmuştur" denmişti.

Görüntülerde Suriye kuzeydoğusu Karaçok Dağı'ndaki cephanelik havaya uçuruluyor. Sincar Dağı'ndaki büyük bir anten yıkılıyor. PKK'lıların barınma ve eğitim alanıyla başka bir cephanelik bombalanıyor.

"18 YPG'Lİ ÖLDÜ" İDDİASI

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türk savaş uçaklarının terör hedeflerine yönelik operasyonunda 18 YPG'linin öldüğünü iddia etti.

MÜSLİM: "AÇIKLAMA YAPMALILAR"

Sputnik'in haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği hava harekatına ilişkin PYD terör örgütü ele başı Salih Müslim "26 uçakla saldırı yapacaklarını beklemiyorduk" dedi. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin haberi olmaksızın TSK uçaklarının bölgede harekat düzenleyemeyeceğini savunan Müslim "Koalisyon bir açıklama yapmalı. Saldırı ile ilgili bilgileri var mıydı yok muydu? Bunu nasıl görüyorlar? Açıklama yapmalılar" dedi. Müslim, TSK'nın düzenlediği harekatın, Rakka operasyonunu da etkileyeceğini savunan Müslim, "operasyonda krizler çıkabileceğini" öne sürdü.

İlgili Haberler