TSK’dan türbe ziyareti

TSK’dan türbe ziyareti
Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel; Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk ile birlikte Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun Suriye toprakları içindeki yeni yerleşkesinde incelemelerde bulundu, halkla sohbet etti.

TSK’dan türbe ziyareti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile birlikte Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun Suriye toprakları içindeki yeni yerleşkesinde incelemelerde bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan açıklamaya göre Özel ve komutanlar ayrıca Eşme köyünde yaşayan Türk ve Suriyeli vatandaşlarla sohbet etti.

Bir anlamı yok
Öte yandan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları ile birlikte Suriye topraklarındaki Eşme köyüne taşınan Süleyman Şah Saygı Karakolu’nu ziyaret etmesini eleştirdi. Türkiye’nin uluslar arası hukuku çiğnediğini ifade eden Halaçoğlu, şöyle konuştu: “Oldu bitti ile orada bir türbe oluşturdular. Halaçoğlu olarak bir türbe inşa etsem orada Türkiye’nin durumu ile aynı olur. Hukuksuz bir durum. Bundan daha öteye bir şey olmaz. Özel’in oraya gitmesinin bir anlamı yoktur. Oranın 100 metre ötesinde PKK bayrakları görülürken ne yaptı? Artık bundan kurtulamazlar. Öyle bir hata işlediler ki geriye dönemezler. Bunun izahı yoktur.”