TSK'dan Uludere Açıklaması

TSK'dan Uludere Açıklaması
HDP'li vekillerin "2.Uludere faciası" diyerek sosyal medyada yaydıkları haberlerin gerçeği yansıtmadığı, TSK'nın müdahale ettiği grubun PKK'lı teröristler olduğu ortaya çıktı

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, askerin açtığı ateş sonucu kaçakçıların hedef olduğu iddialarıyla ilgili TSK kaynaklarından açıklama geldi. Askeri kaynaklar, PKK'lı teröristlerin taciz ateşi üzerine bölgenin ateş altına alındığını belirtti.

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamaya göre Uludere'de Gülyazı bölgesinden askeri üs bölgesine PKK'lı teröristler otomatik silahlarla taciz ateşinde bulundu. Bunun üzerine atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verildi. Bölgede herhangi bir sivilin olmadığını belirten askeri kaynaklar, PKK'nın son aylarda askere ve polise yönelik saldırılarını vur-kaç ve taciz yöntemiyle sürdürdüğünü, her gün iki ya da üç üs bölgesini hedef alan taciz saldırıları olduğunu, tüm saldırılara da anında karşılık verildiğini belirterek, Uludere'de gerçekleşen saldırıya da bu kapsamda karşılık verilmesinin söz konusu olduğunu kaydetti.