TSK'nın hedefi Tel Abyad kenti

TSK'nın hedefi Tel Abyad kenti
Türkiye Fırat Kalkanı'ndan sonra bu kez Akçakale bölgesinden başlayacak yeni operasyon için hazırlıklara başladı.

Bir ay içinde yapılması beklenen operasyon Türkiye'nin "kırmızı çizgimiz" dediği Kürt koridoruna yoğunlaşacak. Hürriyet'e göre ilk hedef ise Suriye'de terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Tel Abyad.

TSK destekli ÖSO güçleriyle Cerablus'tan başlayarak Çobanbey, Dabık ve El Bab bölgelerinin de içinde olduğu 2 bin 15 kilometrelik alanın IŞİD ve YPG'den temizlendiği Fırat Kalkanı harekatı sonrası, yeni operasyon için hazırlıklar hızlandı. TSK'nın bölgedeki birliklerinin bir ay içinde harekata başlayacak şekilde hazırlık yapmaları talimatı verildiği öğrenildi. Akçakale sınırından başlaması planlanan harekatın PKK/PYD/YPG kontrolüne geçmeden önce Arap nüfusun ağırlıkta olduğu Tel Abyad bölgesinden ilerleyeceği belirtiliyor.

Bölgedeki askeri kaynaklar, operasyon güvenliği nedeniyle stratejisi ve detaylarıyla ilgili ayrıntılı bilgi vermekten kaçınırken, PKK/YPG'nin oluşturmaya çalıştığı koridoru kapsayan geniş bir hatta ilerleneceği belirtildi. Kürt koridorunun Türkiye sınırından başlayarak bölünmesi ve terör örgütü YPG'nin bölgeden temizlenmesinin hedeflendiği ifade edildi. Membiç'in de hedef alanı içinde olduğu kaydedilirken, Türk birliklerinin Akçakale'den Tel Abyad'a oradan Kobane'ye (Ayn el Arap) ilerleyeceği öğrenildi.

Operasyonun Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi ele geçirildikten sonra terör örgütünün süpürülmesi stratejisiyle yapılacağı belirtiliyor. YPG'nin kontrol ettiği bölgeleri terketmesi sağlanacak. Böylece Kürt koridoru bölünerek kantonlar birbirinden ayrılmış olacak. İşlem tamamlandıktan sonra göçe zorlanan yerli halk tekrar bölgeye yerleştirilecek. 

 

İlgili Haberler