TÜBİTAK TEKNOFEST’e para yağdırdı. 3 yıldır organizasyon ihalesini aynı firma kazanıyor. Sadece tek bir paydaş 15 milyon harcadı

TÜBİTAK TEKNOFEST’e para yağdırdı. 3 yıldır organizasyon ihalesini aynı firma kazanıyor. Sadece tek bir paydaş 15 milyon harcadı
2022 yılında düzenlenecek TEKNOFEST etkinlikleri için festivalin paydaşlarından TÜBİTAK, BRC Organizasyona 14,1 milyon lira ödedi. Aynı firmaya 2020 yılı için 7,6 milyon TL, 2021 yılı için ise 4 milyon TL ödenmişti.

TEKNOFEST’in paydaşları arasında yer alan TÜBİTAK festival için 14,1 milyon lira harcadı. Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ve onun kardeşi Haluk Bayraktar’ın vakfı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi Bakanlığı’nın üstlendiği Teknoloji Festivali’ne (TEKNOFEST) TÜBİTAK’ın kasası açıldı. İdare, festival kapsamında Afyon ve Kütahya kentlerinde düzenlenecek insansız hava araçları yarışmaları için kesenin ağzını açtı. Toplam 14,1 milyon TL’lik harcama yapılması öngörülen organizasyon için BRC Kongre ve Etkinlik Hizmetleri şirketiyle anlaşıldı.

SÖZLEŞME 27 TEMMUZ’DA İMZALANDI
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 5 Temmuz’da, “2022 Yılı İnsansız Hava Araçları Yarışmaları Organizasyonu” ihalesi açtı. Kamu İhale Kanunu’nun, “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen hallerde” kullanılmasına olanak sağladığı Pazarlık MD 21B yöntemi ile düzenlenen ihale kapsamında 27 Temmuz’da sözleşme imzalandı.

GEÇTİĞİMİZ SENELERDE DE MİLYONLAR AKTI
BRC Kongre ve Etkinlik Hizmetleri şirketine 2020 yılındaki organizasyon için 7,6 milyon TL, 2021 yılı organizasyonu için de firmaya 4 milyon TL ödenmişti.

İlgili Haberler