Tufandan farksız

Tufandan farksız
Bardaktan boşalırcasına yağan yağmur, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesini perişan etti. Kırklareli Demirköy’de çiftlikte mahsur kalan 6 kişilik bir aile canını zor kurtardı.

Antalya’da 8 saatte metrekareye 280 kilogram yağış düştü, dolu seralara zarar verdi

Marmara ve Ege bölgelerinde şiddetli yağmur sonrası su baskınları yaşandı. Edirne’de gece başlayan ve sabaha karşı etkisini artıran sağanak dolayısıyla bodrum kattaki ev ve iş yerlerini su bastı. Sadık Ahmet ve İlhami Ertem caddeleri, güvenli trafik akışı olmadığı gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. Yağışların hafta başına kadar aralıklarla kuvvetli şekilde devam edeceği belirtildi.

Canlarını zor kurtardılar
Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde sağanak nedeniyle dereler taştı. İğneada beldesinde kızına aşı vurdurmak için otomobiliyle Demirköy Toplum Sağlığı Merkezi’ne gitmekte olan Mahmut Zipak’ın kullandığı otomobil sele kapıldı. Zipak, eşi İlknur ile çocukları Hilal ve Tilve araçtan çıkarak bir ağaca tutundu ardından çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. Toprak kayması sonucu Kırklareli-Demirköy karayolu ulaşıma kapandı. İğdeada beldesinde Longoz Ormanları’nın Altındere mevkisindeki derenin taşması sonucu mahsur kalan 2’si çocuk, 6 kişi jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri tarafından kurtarıldı. İstanbul’da sağanak yağış ve rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Bazı iş yerlerini su basarken, rögarların tıkalı olduğu yerlerde su birikintileri oluştu. E-5 üzerindeki Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü’nün altı göle dönerken, araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Manavgat Venedik’e döndü
Antalya’nın Manavgat ilçesinde 03.00-11.00 saatleri arasında metrekareye 280 kilogram yağış düştü. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar yolda kaldı. Yağış nedeniyle enerji nakil hatlarının zarar gördüğü, geceden bu yana ilçeye elektrik verilemediği bildirildi.