Tulumbanın suyunu buldum!

Tayyip Erdoğan, önce İslâm İşbirliği Teşkilatı toplantısında "Para biriminde altına endeksli bir adımın atılmasının çok daha isabetli olacağı inancındayım." dedi sonra da tamamı yabancı patentli olan otomobilleri satacak bir merkezin açılışında "Sevgili milletim sizleri Allah için seviyorum. Yastık altında dövizi olanlar gelsin parasını altına, TL'ye dönüştürsün." diye bir çağrıda bulundu.

***

Derken yurt çapında "Dövizini Bozdur Oyunu Boz" kampanyası başlatıldı. Dolar bozdurana esnaf promosyonları her yerde günün konusu! Tek tek bu sütunda veremem ama kampanyayı başlatanlardan biri olan Aksaray AKP İl Başkanı Abdulkadir Karatay, özetle "Parayı 'elinin kiri' olarak değerlendiren bu medeniyete dolarla veya diğer dövizlerle diz çöktüremezler" dedi.

İyi güzel de altın yurt dışından TL ile mi getiriliyor dolarla mı? Her altın alımında doların değerine değer katılmıyor mu?

Gerçekten para elimizin kiri ise İsviçre bankalarında dolar hesabı açanlar, ellerini kirletmemek için mi bu yola başvuruyor? Üstelik yeni alınan bir karara göre yurt dışından para getirene kaynağı sorulmayacak? Vatandaş soruyor; "İsviçre bankalarında gizli hesabı olanlar da dolarcıklarını bozduracak mı?"

Kimileri yeşilleri o kadar hakir görüyor ki ayakkabı kutusuna atıyor, el konulduktan sonra iade edilirken de bavulla geri götürüyor! El değdirmeden... 24 saatte sıfırlayanlar bile var! 

Karabük'te bilgisayar tamiri yapan Ramazan Gümüş ise 500 dolar bozdurana "bedava format atma hizmeti" veriyor.

Vatandaş böyle formatlanıyor ama hepsini silkeleseniz, kaç dolar bozdurabilirler? Orta halli vatandaşın elinde ne kadar döviz var? 

***

Bunları geçelim! Teoride Tayyip Bey haklı ama uygulaması yanlış!

11 Aralık 2000 tarihli Kurultay'da da şu iddiada bulunmuştum:

"Birkaç güçlü ülke bir araya gelse ve karşılıkları bulunmadığı için SDR denilen ve IMF'ye üye ülkelerin kabul etmek zorunda olduğu sanal parayı ve Amerikan Doları'nı tanımadığını açıklasa, Amerika ve Avrupa ekonomileri bir dakika içinde çöker! Kâğıt üzerinde kurdukları dünya imparatorluğunun gücü, bir üflemeyle yıkılacak kadar zayıftır."

Yine aynı görüşteyim ama sadece Türklerin dolar bozdurması ile ekonomi kurtulmaz! Bütün dünyada böyle bir kampanya başlatabiliyor musunuz?

Fakat petrol karşılığı elde ettikleri dolarları ABD bankalarına yatıranlar da Suudi Arabistan gibi İslâm ülkeleri değil mi? Yine ABD'ye sattığı malların karşılığı olan dolarları ABD bankalarında tutan Çin değil mi?

Yaman Törüner'in 2007'deki tespitlerine göre AKP iktidarı boyunca Merkez Bankası ve diğer bankalar, döviz mevduatlarını Federal Reserv'de ve uluslararası bankalarda tuttu. Sonra bu bankalar, Türkiye'den aldıkları 112 milyar doların 80 milyar dolarını hazineye ve borsaya sıcak para olarak yatırdı. Bu yolla havadan yüzde 22 faiz aldılar. Bu paralarla da Türkiye'de özelleştirilen dev şirketleri satın aldılar. Faizin bir kısmını da yine Türkiye'ye borç olarak verdiler!

Türkiye'nin soyulması demek olan bu programı uygulayan Tayyip Erdoğan değil midir?

"Tulumbanın suyu", Amerikan-İngiliz bankalarındadır!

***

Bu küresel uyuşturucu bağımlılığından insanlık ancak aynı anda ve hep birlikte hareket ederse, yani hep birlikte dolar bozdurursa kurtulabilir!

Yahudi bir bankacı olan Mayer Amschel Bauer, kurdukları düzeni, şu sözlerle itiraf etmişti; 

"Bir ülkenin para denetimi elimde olsun, onun kanunlarını kim yazarsa yazsın, hiç umursamam!"

Üstelik kanunları da artık onlar yazdırıyor!

 

Yazarın Diğer Yazıları