Tüm bakanlar milletvekili adayı olacak

Tüm bakanlar milletvekili adayı olacak
Trabzon'da konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Tüm bakan arkadaşlarımın aday olması konusunda partinin bir kararı oluştu" dedi.

Trabzon'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yerel ve ulusal basın temsilcilerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm bakanların milletvekilliği adaylığı başvurusunda bulunacağını, bunu ise partinin kararı olduğunu söyledi.

Bakan Soylu, "Siyasi yol haritanız ne olacak? Milletvekilliği için aday oldunuz mu?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Şöyle genel bir eğilim oluştu, tüm bakan arkadaşlarımın aday olması konusunda partinin bir kararı oluştu. Zannediyorum şu ana kadar bir adaylık başvurusu yapmadım ben, zannediyorum dediğim arkadaşlara gerekli şeyleri verdim, bugün öğleden sonra büyük ihtimalle başvuruyu yapabilirler ama bütün bakan arkadaşlar aday olacaklar. Böyle bir ilke kararı var. Karar, partinin kararıdır.

Bu yeni sistemde her şeyi ilk yaşayacağız. Her şey ilk olacak, onun için burada istişareler sonucunda Sayın Cumhurbaşkanımız, ilgili kurullar nasıl bir değerlendirme yapacak onların şeyidir yani bu ilke kararına bütün bakanlarımızın uyması konusunda bir değerlendirme geldi, bütün bakanlarım da bu ilke kararına uyuyordur diye düşünüyoruz."