Hırsızlar serbest kaldı ceplerinize dikkat edin

Hırsızlar serbest kaldı ceplerinize dikkat edin
Kılıçdaroğlu, "Vatan evlatları nerede, hapiste. Hırsızları serbest bıraktılar, ortalıkta geziyorlar aman ceplerinize dikkat edin, o cepte bir başçalanın eli olabilir" dedi

Hırsızlar serbest kaldı ceplerinize dikkat edin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rize Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Rizelilerin vicdanına sesleniyorum; kul hakkı yemek günahsa kul hakkı yiyenlerin arkasında hala durulacak mı? Benim istediğim şu, temiz, düzgün, ahlaklı siyasi getireceğiz, kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız, andımız bu" dedi. Çay üreticisiyle birlikte esnafa da destek olacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir kanun çıkardılar; esnaf eğer iki ay prim borcunu ödeyemezse o esnafa sağlık hizmeti vermiyorlar. Hadi esnafa vermediniz, eşine, çocuklarına da sağlık hizmeti vermiyorlar. Esnaf dostu bunlar mı? Ben söz veriyorum, Türkiye'deki büyün esnaf primini ödesin ödemesin, ona, ailesine sağlık hizmeti vermeyi söz veriyorum, sözümün arkasında duracağım" dedi.  

İtiraf etmiş

Bu sırada meydanı dolduran kalabalık "Her Yer Rüşvet Her Yer Yolsuzluk" sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu da, "Diyorlar ki 'efendim o ses kayıtları sahteymiş.'Ben hep derim, Allah büyüktür. Bugün itiraf etmiş, 'kriptolu telefonlarımızı dinliyorlar'diye. O nedenle söylüyorum, Rize'nin çayı ne kadar gerçekse o kayıtlar da o kadar gerçektir. Hiç çekinmeyeceğiz, hiç korkmayacağız, yürekli olacağız çünkü biz namusluyuz, çünkü biz kul hakkı yemeyiz. Çünkü biz kul hakkı yiyenlerden korkmayız. Çünkü biz bir tek Allah'tan korkarız. Güç gösterisi yapacaklarmış, ne güç gösterisi? Allah'tan korkar insan hiç değilse, tüyü bitmemiş yetimin hakkını nasıl yiyorsun" diye konuştu. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Artık Türkiye'de güneş balçıkla sıvanmıyor. Birileri din-iman yaparak malı götürüyor. Birileri Türkiye'yi soyuyor. Şimdi, Adalet ve Kalkına Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum, bakan evlatlarına mı oy vereceksiniz, vatan evlatlarına mı oy vereceksiniz? Bakan evlatlarının neler yaptığını, her taraflarından para fışkırdığını biliyorsunuz. Vatan evlatları nerede, hapiste. Hırsızları serbest bıraktılar, ortalıkta geziyorlar aman ceplerinize dikkat edin, o cepte bir başçalanın eli olabilir. Çünkü bunların en temel özelliği halkı soymaktır." 

4 bakan ayağa kalkmadı

"Güzel Türkiye'yi el birliği ile kuracağız" diyen Kılıçdaroğlu, "Dedelerimiz bize güzel Türkiye bıraktılar. Edirne'de Kırkpınar güreşlerine katıldım. Türk Bayrağı geçerken ayağa kalkarız. Herkes ayakta. Bu benim namus görevimdir. 4 tane AKP'li bakan ayağa kalmadı. Soruyorum. Siz 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'diyorsanız o bayrakların önünde ayağa kalkmayan bakanlar hala orada oturuyorsa, onlara da herhalde oy vermeyeceğiz. Bayrağımızı seviyorsak oy vermeyeceğiz" diye konuştu. 

"Erdoğan" sloganlarıyla CHP'lilere saldırı

Rize'de CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığı sırada bariyerlerin ardındaki yaklaşık 3 bin kişilik grup, Kılıçdaroğlu'nun protesto ederek Başbakan Tayyip Erdoğan lehine slogan attı. Bunun üzerine miting alanındaki CHP'liler kalabalığa tepki gösterdi. Bariyerleri aşmaya çalışan iki gruba, polis engel oldu.

İki grubun birbirlerine parti bayraklarının takılı olduğu plastik sopaları fırlattığı tartışma, araya giren yaklaşık 250 çevik kuvvet ekibi tarafından büyümeden önlendi. Polis, grupların bariyerleri aşmasını engelledi. Yaşanan arbed pet şişe isabet etmesi sonucu hafif yaralanan 3 kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.