Savaş Rusya'ya pahalıya patladı: Teknoloji ihtiyacını Çin'den karşılıyor

Savaş Rusya'ya pahalıya patladı: Teknoloji ihtiyacını Çin'den karşılıyor
Rusya - Ukrayna Savaşı sırasında tüm dünya, Rusya’ya karşı tepkilerini göstermek için ambargo uygulamıştı. Çoğu şirketini kapayan Rusya artık teknoloji devi değil. İhtiyaçlarını karşılamak için Çin ile ithalat yapıyor.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Rusya, uygulanan ambargolar sonrası tüm sektörlerdeki teknolojik ürün ihtiyacını Çin’den karşılıyor. Çin’in verdiği destek Rusya’yı büyük sorunlardan kurtarırken kendilerine de büyüme fırsat sunuyor. Bu alanlardan birisi de akıllı telefon dünyası oldu.

Vivo, Xiaomi, Tecno, Realme, Infinix, iTel ve Nokia (HMD Global) gibi Çinli akıllı telefon üreticileri, son dönemde yüzde 100’den fazla büyüme kaydetti. Bu belirtilen süre boyunca Rusya’da 10 milyondan fazla akıllı telefon satışı gerçekleşti.

Bu gelişimler arasında en dikkat çekici isim Realme ve Tecno oldu. Realme, 2021’in ilk yarısında 498 bin akıllı telefon satmıştı. Bu yılın aynı döneminde ise yaklaşık 1,1 milyon adet satarak büyük bir zıplama yaşadı. Tecno akıllı telefonların birim satışları Mayıs ve Haziran aylarında 20 kattan fazla artış yaşadı.

İlgili Haberler