Kiminle değil, hangi ilkelerle koalisyon!

Kiminle değil, hangi ilkelerle koalisyon!
CHP lideri, partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, demokrasiyi onarma hükümeti kurulacağını belirterek, “Vatandaşın can güvenliği, mal güvenliği, hukuk üstünlüğü, makul şüpheyle insanların hapse atıldığı bir düzeni kabul etmiyoruz” dedi

Siyaset temiz insanların işi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup toplantısında “Demokrasiyi onarma hükümeti kurulacak. Bu yüzden 14 temel ilke belirledik” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hangi partiyle değil, hangi ilkeler doğrultusunda koailsoyon kurulacağının önemli olduğunu söyledi. Partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, “Kim kiminle koalisyon yapacak tartışmaları var. Bunları da bir kenara bıraktık, ’bunlar eski siyasi anlayıştır’dedik. Elbette partiler bir araya gelecek. İlkelerden yola çıkalım dedik, kimin kiminle koalisyon yapacağı değil hangi ilkeler içinde koalisyon yapılacağıdır dedik. Bu çerçevede ilkelerimizi belirledik Kurulacak hükümetin demokrasiyi onarma hükümeti olacağını söylemek isterim. 14 temel ilke belirledik Vatandaşın can güvenliği, mal güvenliği, hukuk üstünlüğü, makul şüpheyle insanların hapse atıldığı bir düzeni kabul etmiyoruz” dedi.

Siyasi ahlak yasası

Kılıçdaroğlu, Siyasi ahlak yasasının çıkarılmasının CHP’nin olmazları arasında olduğuna vurgu yaparak, “Siyasetçi cebine çalışmayacak, yakınlarına çalışmayacak, halk için çalışacak. Siyaset temiz, düzgün adamların işi olmalıdır. Refahın tabana yayılması gerekiyor. 21’inci yüzyılın Türkiyesi’nde 17 milyon yoksulu kabul etmiyoruz. Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar. Kıyametin kopmayacağı bir süreci yaşatmak zorundayız. Emekliye Ramazan’da ve bayramda 2 maaş ikrimiye olmazsa olmazımızdır. Asgari maaşın 1500 lira olması olmazsa olmasımızdır” diye konuştu.

Sürekli konuşmaz

Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili de açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Defalarca söyledim yine söylüyorum. Bir cumhurbaşkanı az konuşur, öz konuşur sabah akşam konuşmaz. Benim meşrutiyetimi tartıştırmam diyorsan o zaman anayasal çerçevede kalacaksın. Anayasayı çiğneyeceksin, taraf tutacaksın sonra bana saygı göstereceksiniz diyeceksin. Biz o tür bir davranışla asla saygı göstermeyiz. Cumhurbaşkanın örtülü ödenek kullanma hakkı yoktur. Cumhurbaşkanı Başbakan’dan ne gizli iş yapacak da örtülü ödenek kullanacak? Kabul etmiyoruz. “ Barış eksenli bir dış politika uygulayacaklarını da sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, ” Dünyada barış Türkiye’de barış. Dostluğu, kardeşliği savunuyoruz. Dış politikayı bu eksende oluşturuyoruz. ’Bizim yalnızlığımız değerli bir yalnızlıktır’dedi  Siz kendi kendinize değer veriyorsunuz, bunun bir önemi yoktur. Bütün Orta Doğu ile aramızı düzeltmek zorundayız. Bu ülkenin gençliği siyasetçilerden çok çekti, bedel ödedi” açıklamasını yaptı.