Hulusi Akar ve kuvvet komutanları Emniyet'i ziyaret etti

Hulusi Akar ve kuvvet komutanları Emniyet'i ziyaret etti
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, darbe girişiminin yaşandığı gece saldırıya uğrayan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, "Aynı kararlılıkla, azimle, gayretle asker, polis birlikte ülkemiz, milletimiz için ölürsek şehit, kalırsak gazi düsturuyla güvenlik konusunda bize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bu alçaklar, üniforma giymiş bu hainler ülkemize, milletimize özellikle silahlı kuvvetlerimize çok büyük zararlar verdiler. Bunlar adalet önünde mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaktır, bundan hiç şüphemiz yok" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte, 15 Temmuz günü askeri darbe girişiminde bombaların hedefi olan ve 6 şehidin verildiği Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Akar ziyaretinde, "Aynı kararlılıkla, azimle, gayretle asker, polis birlikte ülkemiz, milletimiz için ölürsek şehit, kalırsak gazi düsturuyla güvenlik konusunda bize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bu alçaklar, üniforma giymiş bu hainler ülkemize, milletimize özellikle silahlı kuvvetlerimize çok büyük zararlar verdiler. Bunlar adalet önünde mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaktır, bundan hiç şüphemiz yok" dedi.

POLİS ASKER BİR BÜTÜNDÜR

Orgeneral Akar ve beraberindekileri, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki polis memurları selamladı. Akar, burada yaptığı selamlama konuşmasında, şunları kaydetti:

"İşbirliği içinde omuz omuza ülkemiz için ter döktük, kan döktük. Azim ve kararlılıkla bu mücadele devam etti. Ancak asker elbisesi giymiş alçakların TSK'ya sızmış teröristlerin, yılanların ülkemize verdiği zarar büyüktür. İnşallah biz bunları temizleyeceğiz. Allah bize güç verecektir. Asker polis bir bütündür, güvenlik bir bütündür. Geçmişte kalmayacağız ileri bakacağız. Ülkemiz ve milletimiz için omuz omuza ülkemizin güvenliğini sağlamak için görevimize devam edeceğiz."

GÖLBAŞI'NA GİTTİ

Org. Akar ve kuvvet komutanları, darbecilerin 50 polisi şehit ettiği Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'nı ziyaret etti. Org. Akar, "Bu acıyı, bu yarayı sileceğiz. Ülkemizin birliği, bütünlüğü için asker ve polis şart. Asker ve polis güvenliğin parçası, kardeştir" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI ALA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sayın Genelkurmay Başkanımız bu olup bitenden sonra başsağlığı dilemek için önce İçişleri Bakanlığı'na geldi, daha sonra buralara geldik. Biz milletimize yöneltilen tehditleri bertaraf etmek zorundayız. Terör operasyonundan ailelerinin yanına gelmiş özel hareket mensuplarını asker elbisesi içine girmiş teröristler şehit etti. Bunlar vatan evladı olamaz. Bunlar asker elbisesi giymiş, peygamber ocağına dahil olmuş teröristlerdir. Bunlar kardeşlerimizi şehit ettiler. Allah'tan rahmet diliyoruz, bütün milletimize başsağlığı diliyoruz. Burada bulunma nedenimiz Genelkurmay Başkanımızın bu elim olaydan dolayı başsağlığı dileme amacıdır. Biz her zaman birlikte çalıştık, birlikte çalışacağız. Milletimize yöneltilen tehditleri birlikte bertaraf edeceğiz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Memleket için birlikte çalışacağız."