Tuna'dan Gökçek'e 'mezarlık' yanıtı

Tuna'dan Gökçek'e 'mezarlık' yanıtı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, selefi Melih Gökçek'in Twitter'dan yaptığı Karşıyaka Mezarlığı'nın karşı tarafındaki alana mezarlık yapılması projesinin iptaliyle ilgili eleştiriye yanıt verdi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek, Karşıyaka Mezarlığı'nın karşısında kendi döneminde mezarlık yapılması kararlaştırılan bir araziyle ilgili kararın iptal edilmesine tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, NTV'de yaptığı açıklamada Gökçek'in Twitter üzerinden yaptığı eleştirilere yanıt vermenin yakışık almayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Benim Melih Bey'in attığı Tweetlere cevap vermem yakışık almaz ama mezarlık konusunda Karşıyaka Mezarlığı'nda bir doluluk söz konusu. 1-2 yıl daha ancak Karşıyaka Mezarlığı defin işlemlerini cevaplandırabilecek durumda. Tedbirler alınmış. Batı bölgesi, Sincan'da 20-25 senelik yetecek kadar mezarlık alanı ayrıca Keçiören-Pursaklar Bölgesi'nde yeni mezarlık çalışması. Bunlar Melih Bey zamanında yapılmış çalışmalar sağ olsun. Ben o vatandaşı da görmem, tanımam, bilmem. Oradaki yaşayan vatandaşların yoğun tepkileri olmuş. İvedik'in birçok arazisi Karşıyaka Mezarlığı'nın içinde kaldı, burayı da alana koymayalım, rahat hareket edebilecekleri alan olsun diye talepleri olmuş. Bu alanın mezarlık olmamasını istemişler. Bunları ilçeleri ziyaretlerde öğrendim. Vatandaşlarımızın ve teşkilatımızın talepleri, bu mezarlığın, Karşıyaka Mezarlığı ile ilintisi yok. Bu köyün tarihi geçmişine de aykırı bir durum denildi. Biz de bu konuyu Meclis'e getirdik, arkadaşlar uygun gördü. Bizim herhangi başka bir maksadımız olamaz."

İlgili Haberler