Tuncay Özkan o diski Savcılığa teslim etti

Tuncay Özkan o diski Savcılığa teslim etti
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında gündeme getirdiği flaş diski toplantının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Tuncay Özkan Savcılığa ilettiğini bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün grup toplantısında sürpriz bir açıklama yaptı. CHP'li vekil Tuncay Özkan'ın 2007 yılında Genelkurmay'a verdiği ve FETÖ'cülerle ilgili olan askerlerin yer aldığı flash diski bugün savcılığa vereceğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu'nun, "9 Şubat 2009'da flaş diskteki bütün bilgiler bir dosyaya aktarılır ve dosya bir şey yok diye kapanır. Bu flaş bellekte 15 bin subay ve astsubay içeren bilgi ve belge vardı. Yaşam biçimi ve alışkanlıklarına dair bilgiler vardı. 86 general hakkında özel fişleme bilgileri vardı. Örgütle bağları, himmet ilişkileri vardı. Elimine edilmek istenen TSK mensuplarının nasıl şikayet edileceği yazışma örnekleri vardı ve bu dosya 2009'da kapatıldı. 2007'de Tuncay bey teslim ediyor, 2008'de gözaltına alınıyor, 6 yıl hapishanede kalıyor. Özkan bugün o flaş diski savcılığa verecek" sözlerinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özkan: "Genel Başkanımızın grup toplantımızda açıkladığı belgeleri İstanbul Cumhuriyet Savcılarına şu an itibariyle teslim ettim" dedi.

İlgili Haberler