Tunceli'de bomba yüklü araçla saldırı!

Tunceli'de bomba yüklü araçla saldırı!
Tunceli’de, PKK’lı teröristler Kılköyü Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırı haberi üzerine bölgeye helikopterlerle birlik sevk edildi.

Tunceli kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Kılköyü JandarmaKarakolu’na bugün saat 17.30 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 

Daha önce güvenli hale getirilen karakolun dış nizamiyesinin yakınlarına getirilen araç, burada infilak ettirildi. Şiddetli patlamanın ardından bölgeden dumanlar yükselirken, yaralı olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. BölgeyeTunceli’den helikopterlerle takviye birlik gönderildi. 

Bu arada Tunceli’de olası bombalı araçla saldırı düzenlenme ihtimaline karşı güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Tunceli- Ovacık İlçesi ve Tunceli- Nazımiye İlçesi karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli Valiliği, teröristlerce jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen saldırı girişiminin karakoldan açılan ateş sonrası engellendiğini bildirdi. 

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, "15 Temmuz 2016 tarihinde bölücü terörörgütü tarafından öğlen saatlerinde çıkarılan orman yangını akabinde saat 18.00 sıralarında gasp edildiği değerlendirilen kamyonetle Nazımiye ilçesi Kılköy Jandarma Karakolu nizamiyesine bombalı araçla saldırı girişimi karakoldan açılan ateş sonrası nizamiyeye gelmeden engellenmiştir. Buna karşın bomba yüklü araç uzaktan patlatılmıştır. Nizamiyeye yakın bir bölgede gerçekleşen patlamada herhangi bir can kaybı ya da yaralımız bulunmamaktadır. Bölgede terörist unsurlara yönelik operasyon devam etmektedir. Güvenlik güçlerimiz; bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir" denildi.