Tüp bebek tedavisinde akupunktur yöntemi

Tüp bebek tedavisinde akupunktur yöntemi
Op. Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu, tüp bebek tedavisinde akupunktur kullanımı hakkında bilgi verdi

Koyuncuoğlu, "Tüp bebek tedavisinde anne adayına uygulanan akupunktur, endometrium olarak ifade edilen rahim zarının beklenen olgunluğa erişmesine yardımcı olur. Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda ve tıp dergilerinde yayınlanan makaleler ile akupunktur uygulamasının tüp bebek tedavisi esnasında uygulanması, bu uygulamayı yaptıran eşlerde, sağlanacak olan hamilelik oranlarında artış olduğunu gösteriyor." diye konuştu. 

Tüp bebek tedavisinde amaca ulaşmayı engelleyen en önemli etkenlerden birinin anne adayının stres olduğunu dile getiren Koyuncuoğlu, "Akupunkturun, hastaların ortalama olarak yüzde 70 ile yüzde 80 civarında stresi azalttığı ve akupuktur uygulanan hastalarda tedavinin yüzde 30 ile yüzde 40 seviyelerinde arttığı tespit edilmiştir. Akupunktur tedavisinin herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Tüp bebek tedavisinden 3 veya 4 ay önce, tüp bebek tedavisinin başlamasından transfere kadar geçen süre içerisinde haftada 1 defa, embriyo transferinin yapıldığı gün, hamilelik testi sonucu beklenen 2 haftalık sürede 1 veya 2 defa, özellikle daha önce düşük yapan hastaların tüp bebek hamileliklerinin ilk 12 haftası içerisinde akupunktur tedavisi uygulanabilir. Genellikle, embriyo transferinin yapıldığı gün, transferden 30 dakika önce ve 30 dakika sonra olmak üzere gerçekleştirilen 2 defalık uygulama yöntemi tercih edilmektedir. Akupunktur, tüp bebek ile beraber uygulandığı zaman, embriyo transfer edilmeden 25 dakika önce ve transfer işleminden sonra da 25 dakika yani toplamda tüp bebek uygulamasında 50 dakikalık bir görevi bulunmaktadır." bilgisini verdi. 

AKUPUNKTUR NASIL UYGULANIR?

Vücutta belirli noktalara akupunktur iğnesi batırmak şartı ile çeşitli hastalıkları tedavi etme amacı ile gerçekleştirilen tedavi yöntemine Akupunktur ismi veriliyor. Çin gibi Uzakdoğu ülkelerinde çok fazla tercih edilen bir tedavi yöntemi olmasının yanı sıra, köklü ve geleneksel bir yöntem. Akupunktur, vücut dengesinin yeni baştan meydana getirdiğinden dolayı, vücutta bazı özel noktaların uyarılması yolu ile gerçekleştirilen ve çeşitli hastalıkların tedavisinde, iyileştirilmesinde uygulanan yöntemlerden biri. Akupunktur ile tedavi yönteminin en önemli metodundan birisi de kulak akupunkturu şeklinde bilinmektedir.