Tüpraş’tan 3 milyar dolarlık Fuel Oil Dönüşüm Projesi!

Tüpraş’tan 3 milyar dolarlık Fuel Oil Dönüşüm Projesi!
Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, şirketi dönüşümde uluslararası konumda ilk sıralara taşıyacak, 3 milyar dolar tutarındaki, Türkiye’nin en büyük stratejik yatırımı Fuel Oil Dönüşüm Projesi’nin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Memet Barış Turabi ve bazı sanayiciler, Yavuz Erkut’i ziyaret etti.

Stratejik yatırım
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Yavuz Erkut, kurumun faaliyetleriyle ilgili şu bilgiyi paylaştı:  “Tüpraş’ı dönüşümde uluslararası mevkîde ilk sıralara taşıyacak, 3 milyar dolar tutarındaki, ülkemizin en büyük stratejik yatırımı Fuel Oil Dönüşüm Projemizi tamamlamanın arifesindeyiz. Ülkemizin de gururu olacak yatırımımıza ilişkin sizleri bilgilendirecek, sahayı gezdireceğiz. Ziyaretinizin bütün taraflarca yararlı olması, yeni başlangıçlar oluşturması temennîsi ile ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz.” Fatih Akbulut da ajansın başlıca fonksiyonunun yatırımcılar için arazi envanteri oluşturarak, yatırımcılara danışmanlık hizmeti sağlanmak olduğunu vurguladı.
Tüpraş’ı özelleştirme sonrası giriştiği yatırımlar dolayısı ile kutlayan Akbulut, şöyle konuştu:  “Özel sektör olarak yapılan bu yatırımlar aslında Tüpraş’ın kamu görevini devam ettirdiğini bize gösteriyor. Bunlar ülkemize yapılmış yatırımlar. Tüpraş’ı yeni yatırımının, ülkemiz cari açığının kapatılmasına her yıl 1 milyar dolar katkıda bulunacak olmasından dolayı tebrik ediyorum. Devlet olarak biz de ancak bu kadar yapabilirdik.”