Turan-İslâm: Geniş Aile

Dün "Yaşasın Turancılık!" başlığını attım. Bende slogan yoktur, hamaset yoktur. Bilerek bu başlığı koydum.

Neden "küçük aile" olarak kalalım? Madem aynı kökten geliyoruz, neden birbirimize daha yakın olmayalım ve neden birbirimizi anlamayalım?

Herkes kendi evinde oturacak ama gönül bağını güçlendirecek, olabildiğince dilini entegre edecek... "Türk dilleri"nden "Türk dili"ne ulaşılacak... (Türk dilleri tartışmasını Orhun Yazıtları ve Divanü Lügati't-Türk üzerine çalışmalar da yapan Prof. Dr. Talât Tekin'in başlattığını biliyorum. Yanlışım varsa Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun Hocamız düzeltir.)

Meseleye Türk soylu bakmamak lâzım, aynı kültür dairesine girmiş bütün etnisitelerin çatı adı "Türk"tür ve kapısı "Turan"a açılır. İnanın, "İslâmcılar"ın, hedeflerine ulaşabilmeleri için -bu noktada artık hepimiz "İslâmcı" olarak adlandırılabiliriz- Turan kapısından çıkış yapmaları gerekir. Kendi ailelerini birleştiremeyenler, cihanşümul aileye nasıl ulaşacaklar?

İslâmcılar! Bahsettiğim çizgiye gelme mecburiyetiniz vardır! "Türk"ten, "Türkçülük"ten çekinmeyin! Acaba bana "ırkçı" derler mi endişesini üzerinizden atın. Önce "Türk"ü tanıyın, dağınık ailelerin birleşmesi için emek verin, sonra hep beraber Kudüs'e de gideriz, Gazze'ye de... Ve hatta Mekke'ye de... (Şu saatten sonra Mekke'ye gitme zaruret hâline gelmiştir! Kimin/kimlerin elinde kutsiyetimiz! Hicaz'a hâkim olan ailenin iş birlikçilerini biliyorsunuz. Bu iş birlikçilik, ailenin "İslâm"ın içinde mi, dışında mı? sorusunu beraberinde getiriyor.)

Seçim sath-ı mailindeyiz. Vaatler vaatler... Hiçbir önemi yok ama bir şey var ki, kafamıza balyoz gibi iniyor. Bazı partilerin "ana dilde eğitim" ısrarı... Hangi ana dil ve hangi eğitim? HDP/PKK'nın hedefi belli... Geçelim. Saadet Partisi'ne ne oluyor ve hatta CHP'ye ne oluyor?! SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, PKK'nın bir hedefinde ısrarcı: "Ana dil"de eğitim. Kim ne kazanacak bundan! İnsanlarımızı aldatmaktan başka bir şey değil; bütünlüğümüzü ayrıştırmaktan başka bir şey değil ve en fenası halkımızı kısır döngüye sokmaktan başka bir şey değil!.. Mahallî dil eğitimi niçin istensin? Sırf PKK'nın talep şıklarından diye, ön alma çabası mı? Bilgisizlik mi? Art niyet mi?

PKK ne için yola çıktı hiç incelemediniz mi? Nereye varmak istiyor, kimi kimden niçin koparmak istiyor? 

 "Ana dilde eğitim" diyerek güya etnisitenin gönlünü kazanacaklar. Bölünmeyi hedefleyen, HDP/PKK dururken size niye oy versin ki! Kendinize ihanet ediyorsunuz, ülkenize ihanet ediyorsunuz!

R. T. Erdoğan örneği önümüzde... PKK ne derse yapmadı mı? Sonunda ülkenin parçalanmaya götürüldüğünü gördü ve harekete geçti. Hepimiz destek olmamız gerekirken, çomak sokmanın manası var mı?!

"Yaşasın Turancılık!" derken, bütünlüğü ve geniş aileyi vurguluyorum.

Prof. Dr. İskender Öksüz'ün yeni çıkan kitabı "Bilim, Din ve Türkçülük", Turancılığın bir cephesini ele alıyor. Pek çok sorunun cevabını bu kitapta buluyoruz. Hususiyetle, "Bilim ve Türkçülük" bölümünde "Tek Millete Ulaşmak" ara başlığı altında yazılanları okumalıyız. (Bu bölümü yarın ele alacağım.)

(Bilim, Din ve Türkçülük, Panama Yayıncılık, 374 s.) 

Yazarın Diğer Yazıları