Turgut Özal'ın damadı Asım Ekren hayatını kaybetti

Turgut Özal'ın damadı Asım Ekren hayatını kaybetti
Turgut Özal'ın damadı Asım Ekren hayatını kaybetti. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın damadı olan Ekren, 'milli damat' olarak biliniyordu. Ekren, Özal'ın kızı Zeynep Özal'dan daha sonra ayrılmıştı.

Türkiye''nin en ünlü bateristlerinden ve bir dönem 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal''ın kızı Zeynep Özal ile evli olan Asım Ekren hayatını kaybetti. Kıbrıs''ta yaşayan Ekren, bir süredir tedavisi için İstanbul''da bulunuyordu.

DAVULU DELEN JAGUAR

1987 seçimleri öncesinde Jaguar otomobillerin Türkiye temsilcisinin, Asım Ekren’e lüks bir araç hediye etmesiyle başlayan olaydır. Büyük Anadolu Partisi, 31 Temmuz 1986''da, YSK''nın kararı üzerine partinin amblemini bu olaya gönderme yaparak "Davulu delen Jaguar" olarak değiştirdi. Amblemindeki davul, ANAP lideri Turgut Özal''ın kızı Zeynep Özal''ın eşi Asım Erken''in baterist olmasından kaynaklanıyordu.

Asım Ekren bu olaya karşı "Evli kaldığımız süre içinde de, ayrıldıktan sonra da beni en çok yıpratan olay Jaguar meselesiydi. Ama inanın hiçbir suçum yoktu. Zeki Bey, Jaguar hediye etmek istedi. Bense Toyota otomobilimizi peşinata sayması durumunda kabul edeceğimi söyledim. Adam ''Galeride yer yok'' diye arabayı getirdi. Yanındaki bey de fotoğrafımızı çekti. İki ay manşette kaldık. Turgut Bey''in ''Ne oluyor?'' diye açtığı ve hiçbir şey açıklamama fırsat vermeden telefonu yüzüme kapattığını asla unutamam." demişti.

 

İlgili Haberler