Yunanistan IMF'ye borcunu zamanından önce kapattı. Enflasyonları da 7.2

Yunanistan IMF'ye borcunu zamanından önce kapattı. Enflasyonları da 7.2
Yunanistan, IMF'ye olan toplam 28 milyar euroluk borcun son partisi 1,86 milyar Euroluk borcunu planlanandan iki yıl önce kapattığı açıklandı...

Yunanistan, Uluslararası Para Fonu''na (IMF) olan tüm borcunu planlanandan iki yıl önce ödedi.

Maliye Bakanı Christos Staikouras, geri ödeme ile Mayıs 2010''da açılan faslın kapandığını söyledi.

Bu durumun çok olumlu bir gelişme olduğunu belirten Bakan Staikouras, erken ödeme ile ülkesinin yaklaşık 230 milyon euro faizden tasarruf edebileceğini de kaydetti.

Avrupa Birliği''nde Yunanistan''a kurtarma kredisi veren kreditörler, geçen hafta 1,86 milyar euro değerindeki meblağın erken geri ödenmesi için resmi onay vermişti. Zira anlaşmadaki IMF ödemelerinin Avrupalı kreditörlere de paralel olarak yapılması şartı nedeniyle Avrupalı kredi veren mercilerin onayının alınması gerekiyordu. 

IMF''ye daha önce yapılan erken geri ödemelerin ardından, Yunanistan''ın 2024 yılına kadar vadesi gelen 1,9 milyar euro borcu vardı ki bu, Fonun 2010 ile 2014 yılları arasında sağladığı toplam 28 milyar euroluk son partiydi.

“SAVAŞTAN ETKİLENMEDİLER Mİ ACABA?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın eski doktoru, eski milletvekili Turhan Çömez''den konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çömez mesajında; "Yunanistan’ın 12 yıllık IMF esareti bugün bitti. 28 Milyar € borcu zamanından önce ödediler. Enflasyon oranı 7.2 Savaştan etkilenmediler mi acaba?" ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

İlgili Haberler