"Turizm krizi devam edecek!"

"Turizm krizi devam edecek!"
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, 2016 turizm sezonunu değerlendirirken Türkiye'nin üzerindeki ciddi imaj bozukluğunun 2017 yılında da devam edeceğini öne sürdü, "Kötüydü, daha kötü olacak" dedi.

GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, 2016 turizm sezonunu değerlendirerek 2017 yılındaki beklentileri dile getirdi. Bülbüloğlu, bu yılın gerçekten çok kötü geçtiğini anlatırken, "Başımıza gelmeyen kalmadı. Antalya, Alanya, Kapadokya, İstanbul ve Bodrum bize göre çok daha fazla etkilenerek çok daha verimsiz bir sezon geçirdiler. Marmaris'in ana pazarı İngiltere. İngiltere basınında bombalar, darbe girişimi ve mülteci krizleriyle ilgili haberler turist sayısını yüzde 35 oranında azalttı. Türkiye üzerinde çok ciddi imaj bozukluğu var. Bunu aşabilmemiz mümkün değil. Kötü bir yılı böyle kapattık ve hatta bir an önce bitsin gitsin diye uğraştık" dedi. 2017 sezonu için hazırlıklara başladıklarını da vurgulayan Bülent Bülbüloğlu, çok umutlu olmadıklarının altını çizdi. Bülbüloğlu, şöyle dedi:

"Şu an satışlar eksi 35-40 bandında. Ama aralık ayından sonra eğer İngiltere'de olumsuz gündemlere girmezsek ocak ve şubat satışlarıyla bunu minimize edeceğimizi düşünüyorum. Çünkü hem paund parametresi, hem rakip ülkelerimizdeki aşırı doluluk mutlaka İngiliz misafirlerimizi bize yöneltecek. Ancak ne yazık ki Orta Avrupa ve İskandinav ülkelerinde yüzde 80 ve 90'lara varan kayıplar söz konusu. Sonuç olarak iyi bir 2017 gelmiyor. Hepimizin çok daha fazla dikkatli olması gerekiyor. Geçen hafta Londra fuarında görünen o ki 2017 geçen yıla göre daha zor bir yıl olacak. Kötüydü, daha kötü olacak."