Türk askeri El Bab'ın merkezine girdi

Türk askeri El Bab'ın merkezine girdi
TSK destekli ÖSO, Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçe merkezini IŞİD'ten almak için operasyonlarını yoğunlaştırdı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da canlı yayında yaptığı açıklamada güçlerin artık şehrin içinde olduğu bilgisini paylaştı.

TSK ve ÖSO güçleri, Bab ilçesinde IŞİD'ı 3 yönden kuşattıktan sonra merkezin içine yöneliyor. IŞİD kontrolündeki merkeze hakim stratejik tepeler ele geçirildi

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 169'uncu gününde, TSK ve ÖSO unsurları, Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıkta, Halep iline bağlı Bab ilçe merkezinde, terör örgütü IŞİD'a yönelik baskısını artırdı. IŞİD hedeflerinin imhasının sürdüğü harekatta, Vatan Hastanesi'nin bulunduğu merkeze hakim Şeyh Akil ile diğer bazı tepeler IŞİD'tan kurtarıldı. 

ÖSO güçleri tepelik alanlardan merkezin içine doğru hamle yaparak batı yakasındaki Mantıka Garbiyya, Villalar ve Cebel Akil mahallelerinde teröristlerle şiddetli çatışmalara girdi.

Çatışmalar devam ederken, IŞİD bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenliyor. Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki ilerlemelerle TSK ve ÖSO, Bab merkezini kuzey, batı ve doğudan kuşatmış durumda. TSK ve ÖSO'nun Türkiye sınırından Suriye içlerine ilerleyişi 35,1 kilometre derinliğe ulaşmış bulunuyor. 

Fırat Kalkanı unsurları, ilçe merkezine hızla girmek yerine, teröristlerin direnişini kırmak için Bab'ın çevresini kuşatma yolunu seçmişti. Böylelikle sivil kayıpların da önüne geçilmesi amaçlanıyor.

KALIN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da canlı yayında yaptığı açıklamada güçlerin artık şehrin içinde olduğu bilgisini paylaştı. Kalın, "Esad güçleri ile karşılaşmamak için Rusya ile görüşüyoruz. Sona yaklaşlıyor demek için henüz erken. Şehir içinde bir temizlik yapılmadan El Bab operasyonu bitti denilemez" diye konuştu.