Türk Askeri Katar'da !

Türk Askeri Katar'da !
Türk askeri Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı. Askerin gidiş nedeni ise Katar ile yapılacak ortak tatbikat.

Katar krizi sürerken Katar ile Türk kuvvetlerinin katılımıyla Katar’da ortak tatbikat icra edileceği bildirildi. Katar Savunma Bakanlığı, tatbikata katılacak Türk askerlerinin başkent Doha’ya ulaştığını bildirirken askerlerin ilk eğitimlerinin Pazar günü Tarık bin Ziyad askeri üssünde yapıldığını açıkladı.

Bu gelişmeyi “Türk kuvvetleri, askeri tatbikat için Katar’a geldi”  sözleriyle aktaran El Cezire İngilizce’ye göre, Katar Savunma Bakanlığı, ortak askeri tatbikata katılacak ilk grup Türk askerinin başkent Doha’ya geldiğini duyurdu.

Açıklamaya göre, kuvvetlerin ilk eğitimlerini Pazar günü Tarık bin Ziyad askeri üssünde gerçekleştirdikleri belirtilen haberde şöyle devam edildi:

“Uzun bir süredir planlanan tatbikat, iki ülkenin savunma yeteneklerini ve silahlı gruplarla mücadele çabalarını güçlendirmeyi ile bölgede istikrarı korumayı amaçlayan karşılıklı anlaşmanın bir parçasıdır.”

"KRİZ BAŞLAMASINDAN SONRA TÜRKİYE KATAR'IN DESTEKÇİSİ OLDU"

El Cezire İngilizce, tatbikatların aralarında Suudi Arabistan’ın da bulunduğu bir grup ülkenin “terörü desteklemekle” suçladıkları Katar ile ilişkileri kestiği bir arada gerçekleştirdiğini vurguladığı haberde bu ayda TBMM’nin Türk askerlerinin Katar’a konuşlanmasına izin veren anlaşmayı onayladığını da anlattı. Haber şu sözlerle noktalandı:

“Körfez anlaşmazlığının başladığı 5 Haziran’dan bu yana Türkiye, Katar’ın başlıca destekçisi oldu. Ankara ayrı zamanda krize bir çözüm bulunması amacıyla taraflar arasında arabuluculuk yapmaya çalışıyor.”

İlgili Haberler