Türk çocuklarına Alman tezgahı!

Türk çocuklarına Alman tezgahı!
Koruma altına alma bahanesiyle Türk çocuklarının Almanlaştırılmasına karşı başlatılan eylem Düsseldorf Eyalet Meclisi önünde 26 gündür devam ediyor

Almanya’da Umut Yıldızı Derneği’nin, gençlik dairelerince koruma altına alınan Türk çocuklarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla eyalet meclisi önünde başlattığı eylem sürüyor. Düsseldorf kentinde bulunan Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisi (Landtag) önünde 26 günden bu yana çadır kuran dernek üyelerine çok sayıda kişi de destek veriyor. Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, yaptığı açıklamada, her yıl binlerce çocuğun gençlik dairelerince ailelerinden koparılarak öz değerlerinden uzak bir şekilde yetiştirildiğini söyledi. Altay, Almanya’daki 16 eyalet meclisi ile federal meclise bu konuda dilekçe verdiklerini, şu ana kadar da 11 eyalet meclisinden dilekçenin işleme alındığına dair cevap geldiğini bildirdi. Almanya’da gençlik dairelerinin el koyduğu çocukların kayıtlara “Türk değil Alman olarak kaydedildiğine” dikkati çeken Altay, şöyle konuştu: 

Duyarlılık bekliyoruz
“Bu çocuklar yakın akrabalarına verilmiyor, kendi anadilleri konuşturulmuyor. Bunun gibi diğer gençlik dairesiyle yaşanan sorunlarla ilgili olarak 16 eyalet ve federal parlamentoya dilekçe verdik, 11’inden dilekçenin işleme konulduğu cevabını aldık. Bu sevindirici. Bundan sonra hukuki ve pedagojik olarak hazırlıklı olmalıyız, bununla ilgili de çalışma başlattık. Tabii devletimizin de duyarlılığını bekliyoruz.” 2012 yılında çıkan yasaya göre, okulda yaşanan sorunlar ya da bir doktorun şikayeti sonrası ailelerin çocuklarını daha çabuk kaybedebildikleri ve en ufak bir tartışmada çocukların alınabildiğine işaret eden Altay, “Verdiğimiz dilekçenin birinci maddesinde buna dikkati çektik. Asılsız şikayetlerle çocuklara el konulmasın. Bu konuda pedagojik çalışma yapılması lazım. Almanya’da 600 gençlik dairesi farklı tutumda bulunabiliyor. Verdiğimiz dilekçede, bu konularda tek bir standart getirilmesini de istedik” dedi.

Rahatsız edici durum
Almanya’da 1995’ten bu yana 600 bin çocuğun ailelerinden alınarak koruma altına alındığını ancak bu rakamın kaçının Türk çocuğu olduğu konusunda tam bir bilgi olmadığını belirten Altay, “Almanya’da koruma altına alınan çocuklarda, çocuk Alman vatandaşı olmasa dahi Alman gibi gösteriliyor. Bu, Türk toplumunu çok ciddi rahatsız ediyor. Çünkü bu çocukların öz değerlerine hassasiyet gösterilmemekte” diye konuştu.