Türk Dünyası Ödülleri verildi

Türk Dünyası Ödülleri verildi
19. Türk Dünyası Ödülleri, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen törenle verilirken, Kazak Hanlığı’nın 550. yılı da kutlandı

19. Türk Dünyası Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödüller önceki gün Kazakistan Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen törenle verildi. Törenden önce Kazakistan Ankara Büyükelçiliği’nde Kazak Hanlığı’nın 550. yılı nedeniyle bir de konferans düzenlendi.

Ödül alanlar

Türk Dünyası Hizmet Özel Ödülü’nü, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Prof. CanseyitTuymabayev aldı. Türk Dünyası Hizmet Ödülleri’ni alan kişi ve kuruluşlar ise şunlar: Azerbaycan Televizyonu, Molodovalı şair- yazar TodurZayet, Uuluslararası Türk Akademesi Başkanı DarhanKıdırali, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Macar Turan Vakfı, KKTC’den Prof. Hüseyin Gökçekuş, Özbekistan’dan Ressam Lekimİbragimov, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Hazar Strateji Araştırma Enstitüsü, Bizim Külliye Edebiyat Dergisi, TRT Avaz Televizyonu ve Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR Başkanı Kenan Yavuz.

Kemer festivalle şen

Uluslararası Sanat Festivali’nin (IAF) ikincisi, Antalya’nın Kemer ilçesinde başladı. Etkinliğe, Rusya, Belarus, Kazakistan ve Makedonya’dan 27 folklor grubuyla 31’i şarkıcı ve dansçı yaklaşık 200 kişi katıldı. Kazakistan Devlet Sanat Vakfı desteğiyle Kiriş Mahallesi’ndeki Sailor’sBeach Otel’de düzenlenen etkinliğe, Rusya, Belarus, Kazakistan ve Makedonya’dan 27 folklorik grup ile 31’i şarkıcı ve dansçı yaklaşık 450 kişi katıldı.