Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Türk Dünyası'na hizmet ödülleri...

Sevgili okuyucum; Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV)'nın 20 yıldır sürdürdüğü 'Türk Dünyası'na Hizmet Ödülleri'nin bu yılki sahipleri, vakıf merkezinde basın önünde açıklandı. Vakıf Başkanı, değerli sanatçımız Sayın Yahya Akengin, ödül sahiplerini açıklamadan önce yaptığı kısa konuşmasında şöyle dedi: "Türkiye ile Rusya arasında yaşanmakta olan gerginliğin giderileceğine inanıyor; Türk Cumhuriyetlerinin bu konuda yapıcı rol oynama potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz."(...) "Köklü bir kültürün varisi olan Türk Dünyası Devlet ve Toplulukları'nın emperyal emelleri olmadığı gibi emperyalist ve ayrıştırmacı kuşatmalara karşı da kendini koruma birikimine ve gücüne sahiptir"...

 20. Uluslararası Türk Dünyası'na Hizmet Ödülleri, Mayıs ayında Kazakistan'da Hoca Ahmet Yesevî Üniversitesi'nde, şu kişi ve kuruluşlara verilecek: "Azerbaycan: Ganire Paşayeve, Azerbaycan Parlamento üyesi (Türkiye Azerbaycan ilişkileri ve Türk Dünyası'nın sorunları karşısındaki cesur tavrı dolayısıyla).", "Kazakistan: Marhabat Baykut, Hikâyeci yazar (Eserlerinde insan tabiat ilişkilerini ince bir hicivle ele alması)", "Kırgızistan: Bahtıgül Kalambekova, Dr. (Türkiye Kırgızistan ilişkilerine diplomatik katkıları)", "Makedonya: ADEKSAM (Abdülhakim Hikmet Doğan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi)", "Türkiye: Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı. (Yurtdışı Türkler ve akraba topluluklarla ilgili gerçekleştirdiği etkili ve kalıcı hizmetler)", "Musa Yıldız, Prof. Dr. Hoca Ahmet Yesevî Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı, (Türk Dünyasında ortak eğitim hedefleri için gerçekleştirdiği hizmetler)", TRT-TRT-1'deki Diriliş Ertuğrul Dizisi  (Türk toplumunu özüyle buluşturma etkisi uyandırması ve başarılı görsel efektler)", "Erzurum Atatürk Üniversitesi: Orta Doğu ve Orta Asya Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi, (Türk Dünyası Vatandaşlığı Projesi)", "Hüsamettin Koçan, Prof. Dr. Bayburt Baksı Müzesi Kurucusu, (Yerel, millî ve evrensel unsurları bir araya getiren müzenin kuruluşundaki hizmetleri)", "Yusuf Gedikli, Dr. (Türk dili ile ilgili eserleri ve çalışmaları)", Alaybey Karaoğlu, Prof. Dr.-Ressam (Sanat eğitimciliğiyle ile birlikte sanat eserleri üretimi)", "Ziya Sözen, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı. (Yurt birliğinin tehlikeye düşmesi karşısında ortaya koydukları millî tavır ve hizmetler).

Ve Millî Düşünce Merkezi... 30 Aralık 2015 tarihinde Ankara Millî Düşünce Merkezi'nde Doç. Dr Sayın Tümen Somuncuoğlu "Türk Dünyası'nda bütünleşmenin neresindeyiz" konulu bir konferans verdi. Konferansı takip edemedim. Konferans yönetmeni sevgili Hakan Paksoy'dan aldığım bir-iki cümleyi sunuyorum efendim: "Türkiye'de, en iyi projeler hazırlansa dahi adanmış kadrolar yok", "Türk'ün Türk'e propagandası" denilerek psikolojik engel oluşturulan yaklaşım terk edilmelidir.", "Türk Milliyetçilerinin çoğu "Anadolucu" olarak görünmektedir", "Hantal bir yapımız var, karar alınıyor fakat tatbikat çok problemli".

Bir Duyuru: Utku Derneği, "Yaşayan Ozanların Atatürk Şiirleri Seçkisi"ni hazırlıyor. 23 Nisan'da yayımlanacak olan bu seçkide şiirinin yer almasını isteyenler, en geç 25 Mart'a kadar, ulukayin@gmail.com adresine göndermeleri gerekmektedir. Seçkide 50 şiir yer alacak. Ayrıntılı bilgi için 0535 262 38 17 numaralı telefondan Ahmet Gencal'a ulaşabilirsiniz.

Efendim Yesevî, Töre dergileri, Kırmızılar adlı elektronik dergi gibi, daha pek çok konuyu anlatmak isterdim.  Özellikle de, 1970'li yılların o zor günlerinde Yozgat ve yöresinde Türk milliyetçiliğinin öncülerinden olan sevgili dostum Memduh Şenol'dan kısaca söz etmek isterdim... Ama köşe doldu. Fakat son söz olarak; Sayın Babür Hüseyin Özbek'in "Bana ne, Ülkeyi Ben mi Kurtaracağım" başlıklı yazısını http://haberiniz.com.tr/'den özellikle okumanızı dilerim.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları