Türk Escobar, eski emniyet müdürünün makam aracıyla gezmiş

Türk Escobar, eski emniyet müdürünün makam aracıyla gezmiş
"Bataklık" adı altında geçtiğimi günlerde uyuşturucu çetelerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Türk Escobar lakaplı Nejat Daş’ın, eski Sultanbeyli Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek’in makam aracını kullandığı kayıtlara yansıdı. Operasyonda Daş'ın yanı sıra Yüksek ve koruma polisleri de gözaltına alınmıştı.

‘Bataklık Operasyonu’, Cumhuriyet tarihinin en büyüğü olmasının yanında zehir tacirlerinin devlet kademesine nasıl sızdığını da ortaya çıkardı.

Türk Escobar Nejat Daş ile tutuklu eski Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek arasındaki bağlantı ise operasyondan 6 ay önce tespit edildi. Emniyet Müdürü Yüksek'in, polis memuru şoförü Halil İbrahim A.’nın kullandığı makam aracını narkotik ekiplerinin takibindeki olan Daş’a tahsis ettiği tespit edildi.

Necmettin Yüksek, Bataklık Operasyonu’nda diğerleriyle birlikte gözaltına alındı. Dosyadaki bilgilere göre, Nejat Daş, Yüksek’in kendisine tahsis ettiği makam aracıyla seyahat ediyor böylece hiçbir yerde polis kontrolüne takılmıyordu. Korona virüs salgını nedeniyle getirilen şehirlerarası seyahat yasaklarını da böylece aşmıştı. Polis memurunun kullandığı emniyet müdürünün makam aracıyla Çorlu ve Edirne’ye giden Nejat Daş, TIR’larla yurt dışından getirilen yaklaşık 18 milyon lira değerinde İngiliz Sterlini’ni elden teslim almıştı.

aş’ın, Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek’in makam aracını kullandığı, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve MOBESE’lerce de görüntülendi. Bu bilgi ve belgeler de soruşturma dosyasına konuldu.

Şoförü Halil İbrahim A. ve kendisine bağlı çalışan polis memuru Ahmet K. ile birlikte tutuklanan Emniyet Müdürü Yüksek ifadesinde, Daş ile 2 yıl önce bazı bürokratların da olduğu bir ortamda tanıştıklarını belirterek, "İşadamı olarak biliyordum, bana komplo kuruluyor." dedi. Daş’ın makam aracını kullanması, Daş ile yaptığı telefon görüşmeleri, Daş’ın kendisini makamında ziyaret etmesi, Daş’ın makam aracıyla Edirne ve Çorlu’ya gitmesiyle ilgili sorulara ise "Bilgim yok" diye yanıt verdi.