Türk jetleri iki haftadır havalanmıyor!

Türk jetleri iki haftadır havalanmıyor!
Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Türk jetleri iki haftadır hava harekatına katılmıyor.

IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 77. gününe ulaştı. Daha önce terör örgütü hedeflerine yönelik hava harekatlarına katılan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar, son dönemde bu harekatlara katılmamaya başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Fırat Kalkanı Harekatı'na yönelik gerçekleştirilen bilgilendirmelerde söz konusu durum, "Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak, 'yerde bekler' uçak görevlendirilmiştir" ifadeleriyle aktarıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait savaş uçakları, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında en son, operasyonun 61. gününde uçtu. Türk jetlerinin operasyonun 58. gününde gerçekleştirdikleri hava harekatında terör örgütü PKK/PYD'ye büyük darbe vurdu. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçakları, terör örgütü PKK/PYD'nın yeni kontrol altına aldığı bölgedeki 18 hedefe 26 bomba attı, terör örgütü tarafından karargah, mevzi, silah deposu olarak kullanılan binalar imha edilirken, 160-200 terörist etkisiz hale getirildi. Bu arada Terör örgütü PKK/PYD'nin Batı dünyası tarafından kollandığını ve donatıldığını ifade eden Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin 160-200 PKK'lıyı etkisiz hale getirmesi aslında çok önemli bir cevaptı. Bundan sadece ABD değil, aynı zamanda Suriye merkezi hükümeti de bir şekilde rahatsız oldu ve bizim uçaklarımıza kilitlenmeye
başladılar. Suriye'den hava savunma sistemleriyle bizim uçaklarımıza kilitlenmeye başladıktan sonra uçaklarımız uçamadı."