Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Türk milletine çağrı ve Nevruz

Sevgili okuyucum; Ankara’da 18 Mart 2015 Çarşamba günü Türklüğün hak ve hukuk mücadelesi tarihine, not düşecek önemde bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye Barolar Birliği konferans salonunda gerçekleşen bu basın toplantısında, Türkiye’deki 1234 sivil toplum kuruluşunun “Türk milletine çağrımızdır” başlıklı bildirisi okundu. Baro Başkanı Av. Prof. Dr. Sayın Metin Feyzioğlu’nun İstanbul’da bir duruşmada bulunması nedeniyle; konukları, Yönetim Kurulu Üyesi. Av. Sayın Kürşat Karacabey ağırladı. Toplantı başlamadan önce, Sayın Hakan Paksoy millî Sivil Toplum Örgütleri’nin önemini “Müdafaa-i Hukuk Dernekleri olmasaydı; biz Türkiye’yi kuramazdık” diyerek; bir cümleyle açıkladı.
Bu tarihi bildiriye destek olan 1234 sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına; İmamoğlu Asar Vakfı, Türk Aydınlar Vakfı, Demokrasi Kadın ve Gençlik Derneği, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı, Millî Düşünce Merkezi, Şehit Aileleri Federasyonu, Türkiye Kamu-Sen, İstanbul Aydınlar Ocağı, Türk Boyları Federasyonu, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Hukukun Egemenliği Derneği  -Sayın Sadi Somuncuoğlu ve Sayın İsmail Koncuk’un da içlerinde olduğu- temsilcileri, divanda hazır bulundu. Bildiri metnini, Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı okudu. (İliştiri: Değerli okuyucum; o dehşet bildiri metnini ve 1234 katılımcı kuruluşun adlarını, dileyen okuyucuma e.posta ile gönderebilirim). Bu toplantıda Türklüğün ‘asıl gerçek dinamik iradesini’ gördüm. Bu ülkede hiç kimse -ünü dünyayı kapsasa da-  Türk milletinin varlığına ve varoluşuna darbe vuramayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın!
Efendim aynı günün akşamı Millî Düşünce Merkezi’nde Devlet Eski Bakanlarımızdan Prof. Dr. Sayın Abdülhalik Çay, “Türklerde Nevruz” konusunu anlattı. Sizlere Sayın Çay’ın sözlerinden ancak bir- kaç cümle sunabileceğim. Şöyle dedi Sayın Çay:  
“Türklerde ‘Baharı karşılama’, ‘Ergenekon’dan Çıkış’ bayramı olan; Farsça Nevruz (Yeni Gün) geleneği yüzlerce yıldır bütün Türk coğrafyasında kutlanıyor”, “Atatürk 1921’de Nevruz kutlamalarına katıldı”, “Zerdüştü Peygamber kabul eden bir grup, Şerefname’nin uydurma tercümesindeki ‘Demirci Kava’ efsanesiyle Nevruz’u kendilerine millî bayram ilan ettiler”, “Demirci Kava efsanesinin Nevruzla ilgisi yoktur”, “Nevruz bir Kürt Bayramı değildir” 
Sayın Çay’ın 1,5 saat süren konferansını yakında Merkez’in internet sitesinden izleyebilirsiniz.
Sevgili okuyucum; 21 Mart 2015 Cumartesi günü de; Prof. Dr. Sayın Orhan Kavuncu’nun Türk Ocakları Genel Merkezi’nde, ’Ocakbaşı’sohbetinde Nevruz konusunu anlattığı; Türk Müziği Topluluğu’nun konser verdiği, bilgisini edindim. Maalesef bu güzelliği takip edemedim.
Ve kısa bir siyaset haberi... 
Efendim 1990-2000 yılları arasında Başkentimizde İl Millî Eğitim Müdürlüğü yapan Sayın Mustafa Demirkan’ın MHP’den 2. Bölge Aday adayı olduğunu öğrendim. Sayın Demirkan günümüzde de, Millî Eğitimin ‘Efsane Müdürü’ olarak hâlâ saygıyla anılıyor. Beni en çok etkileyen çalışmalarından birisi ise; Ankara’da yapılan tüm okullara Türk kahramanlarının ve Türk kültür adamlarının adlarını vermesidir. Sayın Demirkan’a başarılar diliyor; iktidara koşan MHP’yi özellikle kutluyorum.
Biraz da dergilerden söz edelim... Sevgili Erdoğan Aslıyüce’nin yönettiği aylık Sevgi Dergisi YESEVÎ, 254. Sayısında da dopdolu idi. Durağı uçmak olsun; “Kemal Çapraz” ın anılması, Nazan Sezgin’in “Çingeneler”i, Eda Holdur’un “Urum Türkleri” ilginç yazılardı. YESEVî’ye 212 638 50 12 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Pekiyi ya TÖRE Dergisi? Ömer Faruk Beyceoğlu’nun ‘kutsal’ inadı sayesinde elimize ulaşıyor. TÖRE’ye de, 538 351 24 28 numaradan erişebilirsiniz.
Ve bir dernek! Türkçü gençlerimiz İzmir’de “Utku Derneği” adlı bir dernek kurmuşlar. İlgi bekliyorlar. İletişim: utkudernegi@gmail.com 

 

Yazarın Diğer Yazıları