Türk milletinin dilini kimse değiştiremez!

Türk milletinin dilini kimse değiştiremez!
Davutoğlu’na Batman ve Diyarbakır’daki konuşmaları nedeniyle sert tepki gösteren Bahçeli, “PKK’ya şirinlik yapacağım derken milli haysiyetle ters düşmüştür” dedi

Türk milletinin dilini kimse değiştiremez!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, “Başbakan ve hükümeti rotayı şaşırmıştır. Ayağının tozuyla hafta sonu partisinin Diyarbakır ve Batman kongrelerine katılan Başbakan skandal sözlere imza atmış, PKK’ya şirinlik yapacağım derken milli haysiyetle ters düşmüştür” dedi. Bahçeli şöyle devam etti: “Davutoğlu ne konuştuğundan ya habersizdir ya da yıllarca gizli ve potansiyel bölücü olduğunu özenle saklamayı başarmıştır. Diyarbakır’da güzel Türkçemizi güzel Kürtçemizle kardeş kılmaya geldik diyecek kadar fikren şarampole uçmuştur. ‘Güzel Kürtçemizi öğrenmek isterim’ diyerek... Evine ne alacağı, ne okuyup öğreneceği Başbakan’ın bileceği şeydir. Başbakan isterse Ant dağlarında konuşulan şiveyle de konuşabilir. Bu kendi meselesidir. Fakat şeklen de olsa Başbakan olan şahsın Türk milletinin gözünün içine baka baka, övüncümüz, asırlar içinde zenginleşerek Türkçeye rakip çıkarma aymazlığı, siyasi cinayettir. Mersin’de yörük sömürüsü yapan, Osmanlı’da yörük duasına tutunan Davutoğlu’nun Diyarbakır ve Batman’da yüz nakliyle başka kılığa bürünmesi fecaattir. Türkçe ile Kürtçeyi iki eşit kefeye koyması ender rastlanacak yozlaşma halidir. Bizim kimsenin ana dilinde gözümüz yoktur, sözümüz de olmayacaktır. Kim olursa olsun anasının diliyle duyacak onunla konuşacaktır. Buna hürmetle riayet ederiz. Ancak Türk milletinin dili Türkçedir. Bu gerçek değişmeyecek, değiştirilemeyecektir. Kimsenin gücü yetmeyecektir.”

Hangi millete ait?
Devlet Bahçeli, “Davutoğlu’na sorarım. Türk milletinin muadili olarak hangi milleti kabul ediyorsun. Türk milletinin dili Türkçe olduğuna göre, Davutoğlu’nun kardeş dili kime ve hangi millete aittir? Hükümet bin yıllık hukuku parçalamak için tuzak kurmaktadır. Bu yeni bir şey de değildir. Kürt kökenli kardeşlerimin ana diline önem veriyoruz. Bu tartışmasızdır. Ne var ki Türkçe’nin karşısına mahalli düzeyde bir dilin çıkarılmasını sakıncalı buluyoruz. Davutoğlu doğduğu ve büyüdüğü topraklara mühür vuran Karamanoğlu Mehmet Bey’in kemiklerini sızlatmıştır. Diyarbakır’da Serok Ahmet olmayı benimseyen Davutoğlu, gerçekte kimdir, kimlerdendir?” ifadelerini kullandı. Bahçeli, şunları söyledi:  “AKP’nin tadı tuzu kaçmıştır. Davutoğlu’nun saraydaki Bakanlar Kurulu’ndan sonra iyice ayarı bozulmuştur. Erdoğan, Davutoğlu’nun ruhunun şifreleriyle oynamıştır. AKP devleti geri çekmekte boşalttığı alanı hainlere bırakmaktadır. Cizre ’de PKK’lı hainlerle uğraşmak yerine polislerle mücadele eden hükümet alenen suç işlemektedir. Başbakan hiçbir şey yokmuş gibi ‘süreç ihanetini överek travmayı atlattık. Çözüm süreci için görüşmeler sürüyor, seçime gidiyoruz. İnşallah sükunet içinde seçimi yaşarız’demeyi sürdürmektedir” diye konuştu. Bahçeli, “Türkiye gözlerini yummak üzeredir, Davutoğlu başka havalardadır. Batman’da ’bu yürek bu bedendeyken Allah şahittir ki bir gün dahi Kürt, Türk ayrımı yapmayacağız’ sözleriyle oyalanmaktadır. AKP gelesiye kadar Türk Kürt ayrımı ne zaman olmuştur? AKP gelesiye kadar Türk milletini 36’ya bölmek kimin aklına gelmiştir? ‘Al bayrak altında bundan sonra kimsenin dini kültürü dışlanmayacak’ diyen Davutoğlu bize neyi dayatmaktadır?” dedi.

“Saray’daki Recep değil Ermenek’teki Recep mağdur”
Çiftçilerin zor durumda olduğunu belirten Bahçeli, “Saray’daki Recep değil Ermenek’teki Recep mağdurdur. Kaçakçı Rıza değil Balıkesirli Rıza mağdurdur. Rüşvetçi bakanlar değil, yoksulluğun ayazında buz kesmiş, işsizliğin karanlığında kalmış milyonlar mağdurdur. Saraya kapanmış Davutoğlu değil gelecek nesillerimiz mağdur ve mahcuptur” dedi. Bahçeli, “Ananı da al git küfrünü tekrar duymak istiyorsan AKP’ye oy ver. Mazot ucuz gübre sorun değil diye düşünüyorsan hakkındır AKP’yle devam edebilirsin” ifadelerini kullandı.