Savaş çıkınca Ukrayna’da mahsur kaldılar! Türk öğrenciler sığınakta kurtarılmayı bekliyor

Savaş çıkınca Ukrayna’da mahsur kaldılar! Türk öğrenciler sığınakta kurtarılmayı bekliyor
Rusya’nın yoğun hava saldırısı gerçekleştirdiği Harkov’da Uluslararası Havacılık Üniversitesi’nde öğrenim gören Türk öğrenciler sığınaklarda kurtarılmayı bekliyor.

Harkov şehrinde yaşayan Türk öğrenciler ise Türkiye''deki üniversitelere geçiş hakkı istiyor.

“Burada azımsanmayacak kadar fazla Türk öğrenci var. Bizlere ‘Ülkenin doğusundan çıkın'' çağrısı yapıldı fakat biz büyükelçilikle iletişime geçince bu çağrının Donetsk ve Luhansk bölgeleri için geçerli olduğu söylendi” diyen öğrenciler, büyükelçiliğin bu durumda kendilerini sadece Türk Hava Yolları''nın (THY) bilet satış sayfasına yönlendirdiğini, siteye baktıklarında da bilet fiyatlarının 8 ila 9 bin TL''den başladığını belirttiler.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Kıran, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna’ya komşu ülkelerdeki Türk büyükelçilerin de katılımıyla Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon Merkezinde son gelişmeleri değerlendirdiklerini aktararak şunları kaydetti:

Ukrayna’daki vatandaşlarımızın durumunu yakından takip ediyoruz. Ukrayna’ya komşu ülkelerdeki büyükelçilerimizin de katılımıyla Koordinasyon Merkezimizde son gelişmeleri değerlendirdik. Tüm iletişim kanallarından vatandaşlarımızla temas halinde olmaya devam edeceğiz

İlgili Haberler