Türk siyasetinde sıcak gelişme! 3 parti birleşiyor

Türk siyasetinde sıcak gelişme! 3 parti birleşiyor
Tüm partilerde yerel seçim çalışmaları devam ederken siyasi arenayı hareketlendiren gelişme yaşandı. 3 parti birleşme kararı aldı.

Yerel seçim çalışmaları tüm partilerde ivme kazanmışken çoğu parti yol haritalarını oluşturdu. Bazı partiler ittifak yapmaya karar verirken bazı partiler ise tüm illerde kendi adaylarını çıkarma kararı aldı.

Siyasi çevrenin bu kadar hareketli olduğu bu dönemde 3 partiden şaşırtan bir karar geldi.

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer’in köşe yazısında 3 siyasi partinin birleşme kararı aldığını kaleme aldı.

3 PARTİ BİRLEŞİYOR

Bayer, Doğru Parti’nin Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu’nun aktardığı bilgilere şu şekilde yer verdi:

“Senin gibi düşünen, senin gibi hisseden, senin gibi yaşayan Doğru-Milli Yol-Adalet Partileri ile güçlerimizi birleştiriyoruz. Çalışma bitince, tüm Atatürkçü, Cumhuriyetçi partilere ve sivil toplum örgütlerine, sendikalara ve Türk gençliğine açık çağrı yapılacak.

Bizi izlemeye lütfen devam edin.”

PARTİLER GENEL SEÇİMLERE NASIL KATILDI?

Bu birleşme kararının ardından Doğru-Milli Yol-Adalet Partileri, genel seçimlerde farklı farklı ittifaklar içerisinde seçime katılması ise dikkat çekti. 14 Mayıs genel seçimlerinde Genel başkanı Vecdet Öz' olan Adalet Partisi "Ata İttifakı" içerisinde seçimlere katıldı.

Ata İttifakı'nın adayı olarak ilk tur seçimde yarışan Sinan Oğan olurken ikinci tur seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı.

İttifakın içerisindeki Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Vecdet Öz, Milet İttifakı’nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı aldı.

Genel Başkanı Remzi Çayır olan Mili Yol Partisi ve Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu olan Doğru Parti genel seçimlere tek başına katıldı.

YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar