"Türk siyasetine gelmiş geçmiş en önemli klinik vakalardan biri"

"Türk siyasetine gelmiş geçmiş en önemli klinik vakalardan biri"
Bay Bahçeli, MHP genel başkanı oluşunun 20. yılında. Boru değil, tam 20 yıl bu! Acaba bu süre içerisinde partisine ne kazandırdı?

Her muhalefet partisinin amacı günün birinde iktidar olmaktır. Bizim beyefendi ise iktidar olmaktan öcü gibi korktuğu için eline geçen bütün fırsatları tepti ve hele son yıllarda, AKP iş birlikçisi muhalefet partisi olarak kalmayı içine sindirdi. "Baş ol da istersen soğan başı ol" anlayışıyla iktidar partisine hizmet veriyor, CHP'ye saldırıyor.

Eğer bugün başımızda bir AKP iktidarı devam ediyorsa, Bay Devlet Bahçeli sayesindedir. Toplum dışında tek başına yaşayan, poker suratlı, bir tek dostu bile olmayan, ama en önemlisi partisini iktidardan kaçıran bir genel başkan... Bu nitelikleriyle bunca yıl genel başkan olarak kalması, kendi açısından büyük bir başarıdır!

* * *

7 Haziran 2015 seçimlerinde MHP 80 milletvekili çıkarmış, AKP ise Meclis çoğunluğunu yitirmişti. İktidar ortağı olmaktan yine korktu ve kaçtı... 1 Kasım 2015 seçimlerinde (...) Milletvekili sayısı birkaç ayda yarı yarıya azalmıştı ama hezimetin hesabını vermedi...

* * *

 AKP önümüzdeki günlerde Meclis İçtüzüğünü değiştirecek. En önemli husus şu: Muhalefetin sesi kısılacak, Meclis görüşmelerinde konuşma hakkı sadece beş dakika olacak. (...) Bay Devlet Bahçeli, AKP'nin getirdiği bu İçtüzük önerisine de olumlu oy verecek. Bir muhalefet partisinin genel başkanı, muhalefetin sesinin kısılmasına razı oluyor. (...) Devlet Bey, Türk siyasetine gelmiş geçmiş en önemli klinik vakalardan biridir....

Emin Çölaşan Sözcü

 

 

---

 

Suriyeliler dönmeyecekler

 

...Ankara'da çıkan olaylar üzerine çok şaşırmış gibi yapıyoruz ve Başbakan açıklama yapıyor, "Haddini aşanı sınır dışı ederiz" diye.

Bir başka yetkili de diyor ki: "Suriyeliler misafirimiz, yakında ülkelerine dönecekler."

Hepimiz biliyoruz ki, "dönmeyecekler". İstatistiki veriler, kalma süresi uzadıkça dönme oranının düştüğünü gösteriyor.

Konunun uzmanları açıkça söylüyor, Türkiye'deki Suriyeli göçmenlerin en az yüzde 70'i Türkiye'de kalıcı. Dönmeyecekler. Bunu bilin. Ne tedbir alacaksanız buna göre alın.

Fatih Altaylı Habertürk

 

 

---

 

Acı fatura

 

...İddia ediyorum. Türkiye'deki gayriresmi Suriyeli mülteci sayısı

4 milyonun üzerinde...

*

Bir rakam daha....

25 milyar dolar...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın 23 Mart 2017 günü açıkladığı rakam.

Bu da Suriyeli mülteciler için harcadığımız para.

*

Nedir bu rakamlar?

Şudur...

"Üç ay içinde Emevi Camisi'nde kılacağımız namazla Şam'da iktidar koltuğuna Müslüman Kardeşler'i oturtacağız" hayalinin bize  bıraktığı bilançodur.

Ertuğrul Özkök Hürriyet

 

 

---

 

Valilerin kulağına küpe olsun

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız televizyonunda yayınlanan söyleşisinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü" ile ilgili olarak şunu söyledi:

"Maltepe'de bir miting ile noktalayacaklarını söylüyorlar. Şiddet yaşanmadığı takdirde sonuna kadar izin veririm. En ufak hukuksuzluk olması halinde gereken müdahale yapılır."

Cumhurbaşkanı'nın sözleri, her türlü yürüyüş ve toplantıya izin vermeyerek, polis gücüyle engellemeyi alışkanlık haline getiren kamu yöneticilerinin, valilerin, kaymakamların kulaklarına küpe olmalı.

Çünkü Cumhurbaşkanı'nın yürüyüş ve miting ile ilgili söylediği söz, esasen onun bu konuda çok yüce gönüllü bir davranış gösteriyor olmasından kaynaklanmıyor.

Cumhurbaşkanı böyle söylüyor, çünkü belli ki Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni, Anayasa'yı, AİHM ve AYM kararlarını, Yargıtay içtihatlarını biliyor.

Onun bilip de diğer kamu yöneticilerinin bilmezden geldikleri şey şu:

Barışçı olduğu, şiddete yönelmediği sürece her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her vatandaşın hakkıdır.

Bunun için herhangi bir makamın iznini almaları da zorunlu değildir...

Mehmet Y. Yılmaz Hürriye

 

---

KARİKATÜR: LATİF DEMİRCİ/HÜRRİYE