Türk Telekom’dan 3 yılda 10 milyar liralık yatırım

Türk Telekom’dan 3 yılda  10 milyar liralık yatırım
Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan, 2016 yılında yaklaşık 3,2 milyar liralık yatırım yapacaklarını belirterek, “Türkiye’yi bölgede dijital üs haline getirmek istiyoruz.

O yüzden de hız kesmeden yatırımlara devam etme kararı aldık ve gelecek 3 yılda 10 milyar lira daha yatırım yaparak Türkiye’de dijital devrimi gerçekleştireceğiz” dedi.

Rami Aslan, Türk Telekom’un 2015 yıl sonu finansal sonuçlarını paylaştığı basın toplantısında 2016’ya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk Telekom’un, son 7 yıldır Türkiye’nin en değerli telekom markası olduğunu belirten Aslan, ülkenin yüzde 98’ine sabit internet erişimi sağlandığını kaydetti. Aslan, Türk Telekom’un son 10 yılda Türkiye’ye toplam 20 milyar liralık yatırım yaptığını aktararak, 81 ilde 213 bin kilometrelik fiber ağa sahip olduklarını söyledi. Aslan, Türkiye’deki tek çoklu oyuncu olduklarını, ses, genişbant, internet ve televizyon gibi birçok alanda çözüm sunduklarını dile getirerek, “Bizim abone dağılımımız verdiğimiz hizmetler arasında oldukça dengeli. Ancak rakiplerimizde durum bu böyle değil. Onlar mobil ağırlıklı hizmet veriyor” değerlendirmelerinde bulundu. Hem operasyonel hem de finansal anlamda çok güçlü bir yılı geride bıraktıklarını vurgulayan Aslan, şunları ifade etti: “Türk Telekom geçen yıl satış gelirlerinde yüzde 7’lik büyümeyle 14,5 milyar lirayı, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr’da (FAVÖK) ise yüzde 6’lık artışla 5,3 milyar lirayı geçti. Bunlar Türk Telekom tarihindeki en yüksek değerler. Geçen yıl yapılan yatırımlar ise 2,9 milyar lira oldu. Bu rakam 4,5G spektrum ihalesi dahil edildiğinde 6 milyar liraya yaklaştı. 2015 yılını hedeflerin oldukça üzerinde tamamladık. Bu verimlilik artışını daha güçlü yatırımlar yapmak ve Türkiye’nin dijitalleşmesine katkı için çok önemli görüyoruz. Bu dijital devrim sadece müşteriler için değil, Türkiye’nin de menfaatleri için büyük hizmet verecek.”