Türk Telekom'dan rekor kar!

Türk Telekom'dan rekor kar!
Türk Telekom'un ilk çeyrek net kârı 407.7 milyon lira olurken; elverişli kur ortamının desteğiyle bir önceki yıl aynı dönemdeki 26.7 milyon liralık kâra göre güçlü yükseldi.

Türk Telekom'un dün akşam KAP'a bildirdiği finansal sonuçlarına göre, ilk çeyrek hasılatı ise yaklaşık yüzde 11 artışla 3.8 milyar lira olarak gerçekleşti.

FAVÖK ise marka bileşmesi ve 4.5G lansmanına ilişkin artan pazarlama harcamalarının etkisiyle yüzde 5 gerileyerek 1.3 milyar lira oldu.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, net kârdaki güçlü yükselişte kur etkisine bağlı olarak finansal giderlerde kaydedilen düşüşün etkili olduğu belirtilerek, "Grup, 2016 yılı birinci çeyreğinde 2015 yılı birinci çeyreğine kıyasla daha elverişli olan kur ortamının etkisi ile geçen yılın aynı döneminde gerçekleşen 737 milyon lira net finansal gidere karşın 2016 yılı birinci çeyreğinde 30 milyon lira net finansal gider kaydetti" denildi.

Yatırımcı sunumunda yer alan bilgiye göre, Türk Telekom'un çok büyük kısmı yabancı para cinsi olmak üzere 13.48 milyar lira karşılığı borcu bulunuyor. Söz konusu tutarın 9.5 milyar liraya denk gelen kısmını dolar, 3.85 milyar liraya denk gelen kısmını ise euro cinsi borçlar oluşturuyor.

Türk Telekom'dan KAP'a yapılan bir başka açıklamada ise, şirketin 16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel kurulunda 2015 kârından hisse başına brüt 0.24 lira ve net 0.20 lira nakit temettü dağıtımının görüşüleceği belirtildi.