Turkcell'den dev kar

Turkcell'den dev kar
GSM operatörü Turkcell 2020 yılı net karının yüzde 30,5 artışla 4,2 milyar TL'ye ulaştığını açıkladı. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan: "Yılı 1,1 milyon net abone kazanarak noktaladık." dedi...

Turkcell'den dev kar

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan''ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, şirketin 2020 yılı finansal ve operasyonel sonuçları açıklandı.

Buna göre, Turkcell Grubu''nun toplam gelirleri, geçen yıla göre yüzde 15,8 artışla 29,1 milyar TL''ye ulaştı.

Grup bazında şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) yüzde 17,7 artışla 12,3 milyar TL olarak gerçekleşirken FAVÖK marjı ise yüzde 42,2 oldu. Şirketin faiz vergi öncesi karı (FVÖK) 6,3 milyar TL''ye yükseldi, FVÖK marjı da yüzde 21,6 olarak gerçekleşti.

Turkcell''in 2020 net karı geçen yıl ile karşılaştırıldığında yüzde 30,5 artarak 4,2 milyar TL olarak açıklanırken, mobil bileşik ARPU (M2M Hariç) büyümesi yıldan yıla yüzde 15,0 artışla 49,1 TL''ye ulaştı.

"Yılı 1,1 milyon net abone kazanarak noktaladık"

Sonuçlara ilişkin bilgi veren Murat Erkan, müşteri odaklı stratejileri, yenilikçi ve zengin içerikli teklifleri, dijital kanallarla güçlenen geniş satış ağı ve akıllı yönetilen hızlı altyapıları sayesinde yılı 1,1 milyon net abone kazanarak noktaladıklarını söyledi.

Böylece her yıl 1 milyonun üzerinde müşteri kazanma hedefini bu yıl da başarıyla gerçekleştirdiklerine işaret eden Erkan, şunları kaydetti:

"Faturalı abone bazımız ise 1,6 milyon net müşteri kazanımı ile son 11 yılın rekorunu kırdı. En büyük motivasyon kaynağımız müşterilerimizin bize gösterdiği bu ilgi ve Türkiye''nin Turkcell''i tercih etmesi. Müşterilerimizin pandemi nedeniyle evde daha fazla zaman geçirdiği 2020 yılında sabit genişbant tekliflerimize artan talebin gücüyle net 180 bin fiber abonesi kazandık. Mobil şebeke üzerinden fiber hızında kesintisiz ev interneti hizmeti sunduğumuz ürünümüz Superbox''ta büyük bir başarıya imza attık. Superbox abone sayısı, hızlanan talep ile net 268 bin artarak 591 bine ulaştı. Ayrıca, bu yıl net 152 bin IPTV abonesi kazandık ve toplamda 871 bine ulaştık."