Türkçenin en uzun kelimesi. İngilizcesi tam 19 kelime

Türkçenin en uzun kelimesi. İngilizcesi tam 19 kelime
Türkçenin en uzun kelimesi olan "Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine" tam 70 harften oluşuyor. İngilizce karşılığı ise 19 kelimeyle anlatılabiliyor.

Bir dilde sözcüklerin karşıladığı anlam alanları ne kadar genişse o dilin o ölçüde zengin olur. Türkçe, yapısı bakımından diğer dillerden çok daha zengindir.

Sondan eklemeli bir dil olan Türkçe, barındırdığı eklerle bir cümleyi bambaşka hale dönüştürebilir. Örneğin, Türkçenin en uzun kelimesi, "muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine"dir.

Oldukça uzun olan bu kelime muvaffakiyet kelimesine ekler getirilerek oluşturulmuştur.

Muvaffakiyet kelimesi başarı anlamına gelirken, muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine ise hemencecik başarısızlaştırıcı hâline getiremeyebileceğimiz kişilerden biriymişsiniz gibi anlamına gelmektedir.

hh.png

İNGİLİZCE KARŞILIĞI TAM 19 KELİME

Sosyal medyada bir kadın bu söylemesi zor kelimenin İngilizce karşılığını açıkladı. İngilizce'de ise, muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine kelimesinin karşılığı, "As if you were one og the ones who we cannot easily turn into a maker of unsuccesful ones"dır. Bu doğrultuda muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine kelimesinin İngilizce karşılığının 19 kelimeden oluştuğu görüldü.

q-001.png